zaterdag 27 november 2010

Barvaux - Barvaux

Uitnodiging:


Met de nattigheid van de laatste dagen, 't loopt letterlijk en figuurlijk de spuigaten uit, niet gemakkelik om kiezen. 't Zal overal wel erg drassig zijn maar toch hoop ik er iets fatsoenlijks uit te kiezen. Laat ons starten op de lijn van Marloie naar Liége gm. om af te stappen in het station Barvaux of Bomal aan de Ourthe. Met de stafkaarten 55 ( aantal 4) kunnen we alle kanten uit, morgen rest me nog wat tijd om er degelijks uit te pikken. Sorry voor zo weinig uitleg, woensdagmorgen op de trein tekenen we dat wel uit.

Treinuren : Met den dubbeldekker (vertrek St Niklaas om 06.29u) naar Brussel noord om daar de aansluiting te nemen om 07.42u met den E.C. Vauban tot Marloie.

Volgens de weersvoorspellingen woensdag droog weer met zonnige perioden maar tamelijk fris, Top en tof om te stappen, tot dan, Hilaire



Relaas der feiten:
17 november 2010



Na de zware regen van de laatste dagen getracht om een beetje hogerop te stappen en zo de modderpaadjes langs de beekjes te vermijden. Is ons tamelijk gelukt, dit keer geen zon, wel hoge bewolking met tamelijk goed zicht en een temperatuur rond de 8°….En welle weg.


Groepsfoto (cheeeeeees) ook daar waren de beekjes vol. zeer vroege Kerst, kies zelf maar os en ezel. nie altijd even gemakkelijk, toch leuk. zeg nu zelf, schoon hé. Heyd
Relaas van de tocht: Om 09.50u gestart aan de treinhalte te Barvaux, langs het spoor naar “Domaine de Hotemme” waar we in de namiddag nog eens terugkeerden. Noordelijk door het gemengd bos naar het vakantiehuis “Mont des Pins” in het gelijknamige natuurreservaat. Even opzij voor de zware machines die de gekapte bomen verzamelden, om dan naar de hoogte van “Mont Pelè” te klauteren. Vandaar uit een mooi zicht over de Ourthe-vallei met in het dal de mistwolken welke gevormd werden door de verdamping van de vochtigheidsgraad der laatste dagen.DAARVOOR DOEN WE HET!! Dany, Jacky en William in hun nopjes om zoiets “niet alledaags” in hun klein toestelletje te steken en mee te brengen naar “’t Waasland”. Op de kam gebleven tot de “Belvedère” met uitzicht op het dorp Bomal aan de Ourthe. Dalend tot tegen de woonkern van Bomal om dan rechtsomkeer te maken, je raadt het al, terug omhoog naar de weiden van “Fond de Grandhon”, vervolgens oostwaarts naar de afgrond van “Carrière de Préalle” tegenaan het dorp Aisne. Van hier af zagen ’t verste punt van de dag liggen, nl. “Col de Rideux”, achter het mooie dorp Heyd en 200m. hoger dan het Aisne-dal. Laverend door het dorp Heyd, straatje in steegje uit, tot de rand van “Bois de Wèris”. Terugkerend tussen bos en wei, weten van vroeger dat we daar tweemaal een weidraad moeten openen en dichtdoen om vóór ons de weidse vlakte in te trekken en af te dalen naar het gehucht Loheré (daar de groepsfoto genomen). Via de vroegere “Fme de Hotemme”, nu omgebouwd tot het natuurcentrum “Pays d’Aisne et Ourthe”, tijd over om eens binnen te wippen voor informatie en dan via het wandelpark van dit goed onderhouden domein naar ons einddoel, Barvaux.
Zeker geen te lange afstand, had graag boven Heyd eens rond “Hé des Pourceaux” gestapt, maar door een “trage start” ’s morgens ons schema overhoop. Gevolg, tijd zat om na te genieten met de acht maanden oude Orval op gepaste temperatuur…Zalig smakelijk .. één minpunt, deze van Beervelde die de andere van Lochristi 2 x trakteerde, wij zaten erbij en keken ernaar…ba, je sluit toch niemand uit. Nog iets, hebben me afgejaagd om m’n laatst kuipje trappist met smaak uit te drinken om vast te stellen dat we een kwartuur te vroeg op het perron stonden…ik begin mijn greep op de groep te verliezen.
Tot volgende oproep, geniet van de fotoreportage en lees de nabeschouwingen van onze Herman.



Nabeschouwing:



Geen, wegens te lui, te laat en te veel andere dingen te doen dit blog te laat aangevuld om op enige zinnige manier mijn medestappers te kelderen.
Maar niet getreurd er volgen nog mooie dagen voor de schrijver en voor de lezers!
Groeten.

Geen opmerkingen: