vrijdag 23 december 2011

Bouillon naar Libramont AFGESCHAFT

Uitnodiging:


Vroeg hé, deze oproep, ik doe het nu omdat er ons een feestend weekend te wachten staat en ik maandag wat moe zal zijn.

Wij zullen doorgaan, deze keer tot in Bouillon. Hetgeen we beloven doen we, ook nu weer ondanks dat het volgende woensdag de meest donkere dag van het jaar is nl. 21 december. Daarom wens ik traditioneel te starten in Bertrix zodat we kunnen stappen vanaf 10.00u en eindigen in hartje Bouillon aan de Semois vóór den donkeren. (Keren terug met den tec-bus ligne 8 - vertrek Bouillon om 16.10u naar Libramont - 'k zal nog eens een groepsbiljet aanvragen, te hopen dat we met minstens tien stappers zijn)

Wat de kaarten betreft, : 64/ 5.6 en 64/ 7.8 en 67/1.2 + wandelkaart Bouillon.
Wat de treinen betreft : Met den dubbeldekker (vertrek St.Niklaas om 06.29u) naar Brussel nd en vervolgens om 07.42u naar Libramont en zo verder naar Bertrix.

Tot woensdagmorgen, Hilaire



Relaas der feiten:
21 december 2011



Morgen geen stapdag.

Wegens de stakingen allerlei, daarmee bedoel ik spoor - bus en vele andere openbare diensten.

Normaal zou men er maar de riem afleggen op woensdagavond 10.00u maar volgens de nieuwsuitzendingen op radio en tv en de berichten in de dagbladen zijn er nu al wilde stakingen op gang.

Hoe ver geraken we woensdagmorgen en hoe en wanneer kunnen we terug huiswaarts keren?. Eén nachtje ergens blijven slapen zou best eens leuk zijn maar daags nadien kunnen we ook niet terugkeren (algemene staking op donderdag)

Spijtig maar het is niet anders, daarom, wijs zoals we zijn, in overleg met onze Herman morgen geen stapdag,

Volgende week naar de Voerstreek, zult tijdig bericht krijgen, Hilaire



Nabeschouwing:

Geen, er was ook geen stapdag, niks aan te doen. Spijtig, één week rust, zo kunnen onze oude knoken nog eens op hun plooi komen!
Ik vraag mij wel af of onze PG er voor niks tussen zit, kwestie van ons een beetje te saboteren. Zijn tweede natuur getrouw. Het valt wel op dat op een dag dat hij niet meekan (wij juichen en kerstliederen aanheffen) er plots langs alle kanten pre-stakingen zijn.
Ik geef hem het voordeel van de twijfel, maar toch, het is en blijft een
sloeber = Deugniet, sjarel, bitskommer, kastaar, treze, kapoen, zjambaar).

Groeten en tot in de warmte
Herman