zondag 29 juli 2012

Barvaux – Heyd – Wèris (Pierre Haina) – Barvaux.


Oproep:

Vroege oproep om jullie te kunnen voorbereiden en in te schrijven. Gaan aanstaande woensdag nog eens stappen richting Durbuy met achteraf een bezoek aan Brasserie/Restaurant "Le Karawa" te Barvaux s/Ourthe.(ons allen geprezen)

Waar we juist gaan starten zien we wel op de treinreis naar ginderachter, keuze genoeg.

Vertrekken woensdagmorgen één uur later t.t.z. met den I.C. van St niklaas (vertrek 07.30u) naar Brussel Noord via Lokeren en Dendermonde en nemen te Bru Nd de I.C.trein van 08.42u naar Marloie en vervolgens naar onze startplaats.

Graag een teken van deelname vóór dinsdagmiddag,(kwestie van reservatie) tot ziens, Hilaire


Relaas der feiten:
25 juli 2012


Paartjes op stap, koppels dus en elk span met op papier M/V. (H)Echtparen zoals ingeschreven in het huwelijksregister, ja ook wij komen uit voor onze geaardheid. Iedereen uitgeslapen, een uur later op stap dan gewoonlijk met de gedachte dat het met dit terrasjesweer later kon worden… en zo geschiedde. Mooi zonnig en warm weer maar niet drukkend, vooraf de plaatsen uitgekozen waar veel bos was, een hele verademing.

Barvaux – Heyd – Wèris (Pierre Haina) – Barvaux.

Relaas van de tocht: Afgestapt van de L-trein (Marloie – Liège) te Barvaux om 10.48u. Niet naar het toeristisch centrum en de Ourthe (veel te druk) maar aan de rand van “domaine de Hottemme” steeds hogerop naar “fond de Grandhon” om zo richting zuid en onder de grote steengroeve “Carr. de Prèalle” het mooie dorp Heyd te bereiken. Onder de kerktoren altijd lommerrijk om onze boterham op te eten. Terug op krachten wij weg, steeds in stijgende lijn en nog altijd zuidelijk om aan de rand van “bois de Wèris” een prachtig uitzicht te hebben. DAARVOOR DOEN WE HET !! In dit gemengd bos lange tijd verfrissing gezocht onder de kanjers van bomen en de tweemeters hoge varens. (zie de mooie prentjes van onze Karel) Ons hoofddoel bereikt, de wit gekalkte Menhir (Pierre Haina) welke hoog boven de vallei uitsteekt. Zagen goed de “Ferme de Hottemme” staan ons volgend doelwit. Maar wel een klein uurtje onder de blote hemel tussen de gerijpte graanvelden klaar om te dorsen en de hooilanden, ruiken en zien dit graag.. van boerenafkomst weet je wel. De laatste kilometers weer onder het hoge loof van “Domaine de Hottemme” maar nu langs een ander wegeltje ons laten afzakken naar het centrum van Barvaux aan de Ourthe.
Goede timing, om 4u met ons achten aan een gereserveerde tafel in Brasserie/Restaurant “Le Karawa”. Alles naar wens, goeie frisse plaats, alle dranken met de meeste zorg en goed gekoeld op tafel en na vijven als onze grote dorst was gelest zoals afgesproken onze schotel opgediend gekregen Man..man..man..lekkerrrr!!. Na twee uur goed uitgerust en alle gaatjes gevuld wij huiswaarts maar niet gehaast, te Marloie en Dendermonde nog een terrasje gedaan, ’t was donker als we thuis waren, niemand van ons buren heeft gezien dat we gedronken hadden. Hilaire

Bericht van Herman:

Aan al onze trouwe kijkers, dit was een wandeling onder een zomerse zon. Met als logisch gevolg veel dorst, sommigen moesten grote pinten drinken (0,5) liter, volgens mij ben je dan op het slechte pad. Op de terugweg zijn er dan ook bij het overstappen bottines blijven staan, de eigenaar vond ze toch niet gepast bij haar stap tenue. De drager daarentegen was vervuld van schuldgevoel en wroeging. Beloofde de drank af te zweren. Waarschijnlijk een loze belofte.
Geniet van de zon, het zal deugd doen!

Herman