vrijdag 24 oktober 2008

Van op de baraque Michel naar Spa.

Voorbeschouwing:

Druk ..druk...druk...,sorry voor de nogal laattijdige oproep. zaterdag met ons annie aan het zeeken geweest en gisteren met m'n oudste broer zijn clubke(fietsers) gaan stappen in de hoge venen. De teerling geworpen, en ... wat is het geworden, richting Spa.

a) vanaf de "baraque Michel" richting "croix des Fiancès" zo naar de "statte" via Solwaster en Sart naar Spa over "lac de nivezè".

b) vanaf Sart afzakken naar de "hoegne ", vandaar naar de "dolmen" en "rocher de Bilisse" aan de "statte" zo doorschuiven via Solwaster en Neufmarteau naar Polleur. Verder onder de autostrade richting sasserotte tot aan Franchimont of doorpeddelen naar Theux.

c) Mogelijkheid open houden voor mijn twee "linkerhanden" ...hebben ook hun zegje?

Zoals jullie reeds kunnen opmerken, 's morgens een klein ritje met de tec-bus vanuit het station Verviers naar de "Baraque Michel" of naar Sart lez Spa.

De treinuren : St niklaas vertrek om 06.35u naar brussel noord met aankomst om 07.45u (geen overstap te dendermonde).
: Brussel nd vertrek om 08.06u met de I.C. trein komende van Oostende naar Eupen met overstap te Verviers centraal. (familie Thys-trein)

toemaatje : ben volop, vanaf nu, bezig met de wandeling (laat het zo noemen) voor volgende week. Ga er iets mooi uitzoeken naar ieders mogelijkheid en zeker de "Herfst" op de voorgrond plaatsen. Maak dat je er bij bent, we kunnen jullie niet missen.!!!

Tot woensdag, Hilaire

Relaas: 22 oktober 2008

Een dag gezegend met mooi weer, spetterende bergriviertjes, kabbelende beekjes, vergezichten en volop herfstkleuren.
Van op de baraque Michel op 675m naar het nostalgische Spa op 275m… ne mens zou zeggen, 400m zakken, een ganse dag afberg,… vergeet het, onderweg nog een paar fikse klimpartijtjes. Nog meer gegevens : Gans de trip van oost naar west, zo’n 15km. in vogelvlucht, maar daar wij niet kunnen vliegen maar wel hue.. ge weet wel, was het volgens onze specialist opmeter dik in de twintig stapkilometers.

Wat we allemaal gezien en beleefd hebben op onze dagtocht :
HET RELAAS :

Gestart om 10.15u aan “chap. Fischbach” op de hoge venen, langs de “Vecquèe” op de plankjes naar het “croix des Fiancès”, op de rand van “grande Fagne” zo naar “monument Americain”.( de foto’s van onze vrienden Etienne- Jacky en William illustreren goed het verloop van de dag- waarvoor onze dank). Op zoek naar de bron van de “Statte” welke we stoomafwaarts volgden via “Cascade des Nûtons”, “Rocher de Bilisse” tot in het dorp Solwaster. Nog wat cijfers, 3km. over glibberige boomwortels en rotspartijtjes van 540m hoog naar 360m hoogte. Zeer spijtig voor de afwezigen met in het bijzonder ons Francine die niet mee mocht van haren Herman (dat in 2008). Het dorpje doorkruist, de “Hoegne” opgezocht en gevolgd tot het gehucht Croupets du Moulin. De autostrade over naar het tweede dorpje Sart lez Spa. Gaan zoeken naar het volgende watertje, “rau du Wayai”, dat ons gezelschap hield via de prachtige geitenpaadjes van “Hé de Sart” en “Bois de la Pouhon”. Hier onze kennis van kaartlezen optimaal gebruikt om uit te komen aan het “Lac de Warfa”. Daar tot het inzicht gekomen dat we de trein van iets vóór vier uur zouden halen om onze “aprés promenade” bij onze vriend in Verviers door te brengen. Voldaan ons modderig onderstel gekuist om in de propere gelagzaal te genieten van … je weet wel!!
Geklonken op de verjaardag van de “langste” stapper in ons clubke…Lang Leve onze William…hiep enz. hoera.( Ik zie jullie gezichten, ge moet maar niet thuisblijven)

Nazorg:

Hallo vrienden van de stapbeweging.
.
Zoals je bovenaan ziet doet picasa een beetje moeilijk, daarom langs deze weg, laat ik jullie weten dat alle foto's op het net staan.
De voor en nabeschouwing vind je op ons blog.


Als nabeschouwing:

Punt een, we waren er niet bij, spijtig en helaas, maar toch dit. Een wandeling pffffttt 400m zakken, maak ons wat wijs.
En er dan er bijzeggen bij wijze van verontschuldiging dat er ook een paar viadukskes tussen zaten, moet wel wreed lastig zijn pfffttttt.

Punt Twee, William die uitgerekend deze week verjaart, spijt, pffftttt, hij verjaart volgend jaar toch terug. En dat is maar 50 wandelingen ver. Dus!

Punt drie grote leider ons Francine zegt dat ze veeeeeeel liever bij mij is dan bij zo'n bende prutsers, of hoorde niet goed!
Wij hebben 's avonds eentje (of zo) genuttigd op jullie gezondheid.

Voila, goede nachtrust, kuise dromen, en hoed u voor alcohol.


Herman