zondag 9 oktober 2011

Eupen – Wesertalsperre – Getzbach – Ternell – die Hill – Eupen.

Uitnodiging:

Het kan niet blijven duren, woensdag geen deugddoende warmte meer maar toch geen regen. Die komt van over zee, dus vanuit het westen, bijgevolg gaan wij vrolijk naar het oosten, meer bepaald richting Eupen. (heb alle busverbindingen voorhanden - niets is mij teveel om het jullie gemakkelijk te maken)

Beslissen doen we, samen met mijn twee rechterhanden, tijdens de treinreis naar het Oost-Kanton. Moest het zijn dat de trein vertraging heeft, hetgeen bij ons weinig het geval is, kunnen we nog inkorten tot in Verviers en de tec-bus nemen naar de Hoge Venen.

Kaarten genoeg meenemen : wandelkaart Eupen en Hoge venen en 43 / 5.6 en 50 / 1.2

Treinuren zoals de laatste weken, met den dubbeldekker en vervolgens te Bru Nd met den I.C. komende van Oostende naar Eupen. Bij leven en welzijn, tot woensdagmorgen , Hilaire






Relaas der feiten:
05 oktober 2011


Dank aan onze prentjesschieter William, zeer mooie foto’s maar .. je was maar alleen als “Graaf” en je gedroeg er je ook naar, bij gebrek aan concurrentie moesten we beleefd vragen om er eentje te schieten.
De vooraf uitgestippelde route werd zonder tegenkantingen van de andere leden aanvaard. Ze zouden eens moeten riskeren om me te dwarsbomen na het grondig uitzoeken van de gepaste start- en eindplaats met de daaraan gekoppelde busritten. Ze liggen wel op de loer om me bij de eerste gelegenheid wanneer het eens mis zal lopen met de afstand/ timing/ en/of bus aansluiting “voetje te lichten” en mijn ontslag te eisen. Spijtig genoeg is dit geen betaalde job en kan ik op geen vette afdankingspremie rekenen zoals de managers bij hun slecht beleid in onze grote bedrijven. Deze keer moest het weer goed zitten met de treinuren daar we te Eupen maar tien minuten aansluitingstijd hadden om ons van Bahnhof in Oberstadt naar het Bushof te begeven. Lieten ons afzetten in het gehucht Bellmerin aan de andere kant van Eupen in unterstadt.



Relaas van de tocht: Start om 10.15u, direct het “Osthertogenwald” in om links van de Weser/ Vesdre/ Vesder de g.r. AE (Ardennen/Eifel) te volgen om alsmaar licht omhoog de “Wesertalsperre” te bereiken. Over de stuwdam om rechts van het meer de “Getzbach” te gaan zoeken. Daar aangekomen eerst onze krachten bijgevuld, dan tussen de diep uitgesneden grote beek en de steile wand van de “Getzberg” stroomopwaarts naar de afslag van Ternell. De “Getzbach” over en via een steil rotsig paadje naar het ”Natuurcentrum Ternell” aan de kaarsrechte baan N67 Eupen / Monschäu (D). We bevonden ons intussen al in het “Westhertogenwald” ( ’t kind moet een naam hebben). Deze baan over naar de “Forsthutte”, even bijtanken aan deze schuilplaats, om langs de “Ternellbach” naar het andere g.r. pad 573 aan de nog meer grillige en slingerende “die Hill”. Rechts van de oever en stroomafwaarts vijf kilometer strompelend langs een oubollig pad naar de “Pont Guerrier”. “La Helle/ de Helle” over, nu links dus om via “Croix Michel” en de asfaltweg te eindigen aan “Croix Noire” en de baan N68 (Hohes Venn/ Eupen). Tien minuten later zaten we op de tec- bus, weer eens stipt op tijd, naar Bahnhof Eupen.
Bij zulke ondernemingen moet alles “goed gaan” en mogen er onderweg geen ongelukjes gebeuren.. een misstap of eens struikelen langs deze “Piste Obstakel” kan gans het verdere verloop in de knoop leggen. We wisten op voorhand dat er niet mocht “gelanterfant” worden, in de beddingen van deze riviertjes haalt men geen 4km per uur, bijgevolg, daar waar het kon moest er goed doorgestapt worden (de meisjes namen daar het voortouw) .. ten slotte gaat men als groep maar zo rap als de traagste … heb dit eens niet zelf uitgevonden maar het is een waarheid.
Een leuke afsluiter aan het station van Eupen, een kleine gezellige kroeg waar we ons “Soldatenduits” hebben kunnen “sprechen”. Geniet nog na en tot volgende week, Hilaire

Nabeschouwing 1:

Hoi vrienden wandelaars.

Weeral waren de weergoden ons gunstig gezind, geen regen of toch niet noemenswaardig, een dragelijke temperatuur en een wandeling uit de duizenden om U tegen te zeggen. Iedereen tevreden en vol lof over het tripje zoals we dat kunnen verwachten van een grote leider.
Voorts geen nieuws van het westlijk front (zoals ze dat zeggen) onze V3 tracht zijn opgelopen schade van de voorbije weken goed te maken en
Ik ... moet toegeven hij verbetert lichtelijk, ik zou zeggen geef hem wat tijd we zien wel!!!!
Voor de dames onder ons gezelschap ,en iedereen moet mij gelijk geven: zij doen hun best om de profs te volgen en zij slagen daar bijzonder goed in, alhoewel de apres wandeling voor sommigen soms wel wat zwaar valt.

Geniet van de prentjes en tot volgende trip.

WILLIAM

Annex:

Hoi mannekes hier zijn de foto's nog een keer, ik Godelieve had een beetje mispeuterd aan de pc , mijn foto's waren veel te groot ,sorry van het ongemak, maar ik heb het dan toch opgelost je bent nooit te oud om te leren alleen bij mij duurt het een beetje langer eer ik het terug heb in mijn geheugen!!!!!!!!!!!!!!!!
Mijne onmiddellijke sjeff heeft mij de opdracht gegeven om jullie persoonlijk mijn excuses aan te bieden hij zit hier naast mij ????
Deze avond zal ik wel van de zweep krijgen denk ik !!!!!!!!!



Nabeschouwing II:

William, onze grote bek en babbelaar altijd klaar om op een ander te kassen, moest hier ten aanschouwen van alle stappers op het www zijn bloedeigen vrouw ondergraven! Schande, schande, schande een echte stapper onwaardig. Een motie van wantrouwen is al ingediend; volgens welingelichte bron zal hij voor de troonsopvolging nooit meer in aanmerking komen. Opgeruimd staat netjes, loontje komt om zijn boontje en wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in.
Ook gezien en gelezen ik citeer “Voor de dames onder ons gezelschap ,en iedereen moet mij gelijk geven: zij doen hun best om de profs te volgen en zij slagen daar bijzonder goed in” .
In andere woorden hij vindt zichzelf een prof en kon niet mee met deze dames. Ik moet nu wel lichtjes een glimlach onderdrukken. Dames richt uw pijlen van gramschap op deze onverlaat een deugniet van het troebelste water.
KIEKEN!!!!! EZEL


Spijtige zaak onze bionische man ligt in de lappenmand. Waarschijnlijk is hij aan een volledige revisie toe!
We zullen zijn varkentje eens wassen, alleen om hem te helpen volledig gratis en nog kosteloos ook. Bouw de batterijen in zijn stokken, maak de verbinding via de handgrepen en plaats onder iedere vingernagel een regelsensor. Hij moet wel leren om niet meer op zijn vingernagels te kloppen anders is alle moeite weer voor niks!
Over de wandeling dan nog dit: jawel meneer, ook de dames beginnen deze sport in ons gezelschap te appreciëren. Onze voortrekker en leider had zich weer overtroffen, alles liep zoals het moest lopen. Zelfs het herfstweer had een pauze van één dag ingelast! Geen noemenswaardige hindernissen (buiten keien, boomwortels en van tijd tot tijd een heuvel welke bergop of afwaarts moest genomen worden) alleen het tijdschema moest gerespecteerd worden. We zouden kunnen spreken van een wandeling op speed.
Het na-gebeuren was een allegaartje van hebben we en hebben we niet meer, of liever iets anders misschien. Kortom we hebben de oudere stok nu opgeruimd dus een nieuwe bestelling kan volgen. Het terug in gang slepen richting station was niet voor iedereen even glad, maar de sfeer bleef goed!
Het is uitzien naar volgende week, en als de weersvooruitzichten blijven zoals nu, kan het terug een mooie herfstdag worden.
Doe zoals ik, blijf warm en lief voor elkaar, behalve voor de man met de zweep!