zondag 2 januari 2011

Uitnodiging:


Zoals afgesproken, hier ben ik dan met het programma van onze afsluiter 2010.

Beginnen en eindigen op de omnibuslijn tussen Luik en Marloie...in de bedding van de Ourthe..als daar zijn, de stopplaatsen Barvaux, Bomal, Sy en Hamoir...hetgeen we zeker doen is onze tocht eindigen te Barvaux in brasserie / restaurant Le Karawa op een kleine kilometer van de stopplaats Barvaux sur Ourthe waar we 's avonds de trein terug huiswaarts nemen. ( nu vernieuwde zaak, vroeger door ons reeds bezocht ).

Samen met mijn twee "hulpjes" kiezen we er een gepaste trip uit : kaarten 55 / 1.2 en 49 / 5.6

treinuren : Met den rechtstreekse I.C. van Sint Niklaas naar Brussel Noord (vertrek St. Niklaas om 07.29u) vervolgens met den I.C. Van Brussel Nd naar Marloie (vertrek Bru Nd om 08.42u) en verder met het hoger beschreven omnibusje naar ons vertrek.

Voor 's avonds geen boterhammetjes meenemen, kunnen daar voor elk een gepast schoteltje nemen, Hilaire



Relaas der feiten:
29 december 2010




Dinsdagavond laat beslist om ons meisjes thuis te laten..wat achteraf gezien een wijze ingeving bleek…spijtig toch, zeker voor de toffe uren na het stappen…zijn altijd op hun best als er te eten en te drinken is. Elf – drie = nog met achten waarvan één nieuwkomer in onze groep..den Tony…een stevige stapper en kloeke drinker…kortom…past in ’t kader van de “Spoortrippers”.

Melreux-Hotton -- Durbuy – Barvaux s/Ourthe.

Gaan dit keer, de laatste trip 2010, niets dan goeds pennen over onze groep…de Kerstgedachte weet je wel. Samen met mijn twee reserve – Kopmannen Herman en William, (toekomst verzekerd) een goede en gepaste route uitgestippeld welke ons nooit in de problemen heeft gebracht. Bijwijlen kleine paadjes waar de laatste weken nog geen mens is geweest, gevolg, enkel de vele “wissels en sporen van het Ardennerwild”. Met meestal ons jongste (ree)bokken op kop (Dany en Patrick) om een spoor te zoeken in de veertig centimeter dikke sneeuwlaag, slalommend tussen de met volle sneeuw neerhangende of afgebroken takken welke vastgevroren zaten in de maagdelijk witte ijslaag. Toch wel een drietal uren zwoegen, tot zwetend toe om met een gemiddelde van 2 km/uur de bewoonde wereld te zien opduiken. Ge moet het meegemaakt hebben, iedereen vol losse sneeuw, van het over en onder de takken kruipen…onze groepsfotografen hebben de sfeer goed in beeld gebracht…voor degenen die het niet willen geloven..dank aan Dany, Jakky en William.
Zeg nu zelf… dit is toch super leuk en houd ons jong…zeg nu zelf (ik moest het zeggen) toch beter en leuker dan onder een verlichte namaakkerstboom te zitten niksen en de jachtige mensen te zien winkelen..(moest ik melden van onze groep). Na de zware klus nog even tot de rand van het stadje Durbuy gestapt om ons daarna te laten zakken naar de Ourthe te Barvaux, ons einddoel.
Met z’n allen op dezelfde golflengte…beslist om een uurtje later huiswaarts te sporen…bijgevolg…een twee-uur durend festijn van goede en lekkere dranken/ spijzen in een gezellig restaurant vol eindejaarssfeer… een afsluiter die kan tellen.
Neem je voorzorg als je naar de laatste foto’s kijkt…neem een kwijldoekje voor je mond. Dit was het dan voor 2010, nog een mooie afsluiter vandaag en tot volgende woensdag.
Ik mag er nog een jaartje bijdoen van hierboven..’k ben Ze dankbaar, Hilaire



Nabeschouwing:


Aan alle lezers en essen, een gezond en Gelukkig Nieuwjaar.
We zijn weer weg voor een nieuw jaar. Heb je er al eens aan gedacht dat 2011 ons 365 dagen van intens levensgenot kan brengen. Dat daar 52 weken in zitten, dus ook 52 stapdagen. Dat die stapdagen over het algemeen eindigen met een glas gerstennat.
Dus volgens onze grote leider zijn rekenboek 52x3= 156 Orvals.
Als we dat bekijken in aantal bakken, 6,5 bakken per stapper per jaar, en dat met een gemiddeld van 6.5 stappers per week komen op jaarbasis uit op 42,25 bakken Orval voor de spoorstappers. En dat zonder de speciale gelegenheden waar we soms de tel kwijtraken.
We zijn dus zedelijk verplicht van te blijven drinken of de economie valt op zijn gat.
Nog dit, hebben jullie gezien wie er naast onze grote leider staat aan zijn rechter zijde! Juist ja, het is algemeen geweten dat dit de op één na belangrijkste persoon is op de foto.
Groeten, ik moet hier nog enige klutskes uitdrinken overschot van één of ander bachanaal feest.