zaterdag 28 maart 2009

Couvin - L'eau Noire - Brûly-de-Pesche - Couvin

Uitnodiging:

Verontschuldig mij voor de laattijdige oproep aan onze stappers, werk en nog eens werk ter voorbereiding van de komst van de schilder en behanger, afschuren, slissen en opstoppingswerk, mijn handen liggen open. Maar toch ga ik woensdag stappen, moe of nie moe. Heb naar het weerbericht gekeken en al bij al ziet het er voor woensdag niet zo slecht uit, natuurlijk niet zo mooi en zonnig al die pietzakken verleden week, het weze hen gegund. Na het "kunst en vliegwerk" van verleden week terug de normale gang van stappen en kaartlezen. Heb met veel moeite via het relaas en de foto's hun wandelgang kunnen reconstrueren, heb het verslag en de nabeschouwingen doorgenomen, nu mij woensdag nog eens laten afzakken tot bij Jacky en Michel om te vernemen of ze eventueel geen prettige/ludieke anekdote's verzwegen hebben.

Genoeg daarover, terug naar wat komt. Zou woensdag nog eens naar Couvin reizen (om bij mogelijke regenbuien overwegend in het bos te vertoeven.)

Wat de treinen aangaat : Met den dubbeldekker, vertrek te St.niklaas om 06.30u naar Brussel zuid om daar de trein te nemen naar Charleroi, vertrek Brussel zuid om 08.09u. Vervolgens vanuit Charleroi naar Couvin met aankomst aldaar om 09.55u.

Wat de kaarten aangaat : 57 / 7.8 - 58 / 5.6 en 62 / 3.4 de staptocht kiezen we op de trein.

Ga het nu gauw doorsturen, jullie zullen al zitten wachten, Hilaire

Relaas der feiten
25 maart 2009

Ik, verleden week moeten afhaken met zulk een mooi weer, spijtig maar geen ramp, in m’n vuistje gelachen bij het lezen van de verhalen hoe het hen vergaan is. Jacky en Michel nog wat meer van de wandelsluier opgelicht, niet beschaamt manneke’s, al doende leert men (lees : kaartlezen), en oefening baart kunst. Wisten dat het woensdag grillig weer ging zijn maar we “pleuien” niet voor een bui-tje min of meer. Ter plaatse besloten om een ganse dag bos te kiezen, en …grillig was het zeker, vooral in de voormiddag. Gevraagd aan onze twee fotomakers, Danny en Jacky, om geen poncho’s in beeld te brengen, om regenhater Herman geen pleziertje te gunnen. Te vergeefs, van bij aanvang tot hoognoen volgden de regenvlagen elkaar op, één ding was er wel, veel zuurstof in de gewassen lucht en na de vochtigheid kwam de zon en rook men de lente. Enkele zakken van die goede lucht meegebracht voor degenen die lui in hun zetel naar de koers hebben gekeken.
Een wandeltocht die we ten tijde van grootmeester Roger De Mulder meermaals hebben ondernomen, laat ons zeggen een “top-klassieker”.

Relaas van de stapdag: Met vijf overtuigde natuurmensen door het stadje, langs de wekelijkse marktdag met drie kramen (ten gevolge van het regenweer of de crisis?). Afslaan naar de door ons goed gekende kapel om vanaf daar de wereld “op vier wielen” achter ons te laten. Geen stank meer, met onze kop in de gezonde lucht, fel stijgend en zuidwaarts naar het “bois dit, Petit Forêt”. Rood aangeslagen de eerste 120m. hoogteverschil overwonnen, op bedrijfstemperatuur afzakkend naar “L’eau Noire”, door het “bois Madame”, langs dit woelige water over een smal paadje tot de nederzetting “maison forestière”. De brug over om de tweede “kam” van de dag te veroveren, naar de “abri de Hitler” in het gehuchtje Brûly-de-Pesche. Intussen was de hemel uitgeklaard, hadden we er 10km. opstaan en 2 1/2u gestapt. Aan de waterbron van St Meèn, om op een droge plaats te verpozen en te eten.
De tijd genomen om de “abri” en het kerkje te bezoeken om via de kleine woonkern, nu noordwaarts, te beginnen aan evenveel kms en staptijd als daarvoor. Via een evenwijdig lopende weg terug over dezelfde “kam” van daarnet om aan de “L’eau Noire” uit te komen. Het regenwater van deze morgen spoelde vóór ons uit naar beneden, een goede richtingsaanwijzer. Het “beige-kleurend” kolkend water stroomafwaarts 6km. gevolgd, eerst rechts en daarna links, tot het sportcentrum “La Foulerie” waar we de kleverige modder van ons schoeisel veegden. Het grote verkeer nog wat vermeden om via kleine steegjes uit te komen aan het lege marktplein van Couvin. Eén uur en een kwart de tijd om in ons warm café, intussen was het weer gaan gieten, te genieten. Het deed deugd, met ons vijven den Orval alle eer aangedaan. Man..man..man Lekkerrr…
Vernomen dat het volgende week echt lente gaat worden, hou jullie klaar, en…hoe zit het met het Paasverlof, voor wanneer de clubuitstap? Hilaire

Natrap:

Wegens erfelijke belasting (ziekte genaamd aquafobie), niet mee geweest op het regenfeest. Er waren dan ook enkel verslaafden aan nattigheid opgemerkt. Mensen welke niet zonder nattigheid kunnen (zowel binnenkant als buitenkant). Het is spijtig voor degene die met hen moeten samenleven, want dit is geen erfelijke ziekte, en dus ook niet terugbetaalbaar door de ziekekas.
Goed natrappen zou in dit geval geen opperste voldoening geven, dus doe ik het ook nu niet. Wat niet wil zeggen dat het niet op hun hoofd zal neerkomen.
Leg U maar al te bloeien in een hoeksken, want komen zal het! Hoe langer het in mijn hoofd woekert hoe zuurder de pil voor deze afvalligen zal zijn.
Aan alle andere: wees wijs en hou jullie op het droge!
Droge groeten.