zondag 14 november 2010

Heverleebos + Meerdaalbos + Mollendaalbos = MEERDAALWOUD!

Uitnodiging:


Zijn er deze keer vroeg bij, doe ik omdat elk er zich op kan voorbereiden en geen uitvluchten kan naar voor brengen aangaande…te vroeg op… te laat thuis… te moeilijk… te veel kilometers…enz.
Gaan er een leuke wandeling van maken in het “Meerdaalwoud” en “Heverleebos”
Beginnen doen we bij het afstappen van de trein te Sint Joris weert, eindigen doen we aan de rand van Heverleebos bij de vijvers van de Zoete waters. Daar gaan we nagenieten, onze dorst lessen en wie wil een schoteltje leegstekken.
Bij het uitstippelen van de tocht maken we gebruik van de kaart 32 / 5.6 en de wandelkaart van de streek.
Nu nog treinuren doorgeven:
- Vertrek Lokeren 08.17u Sinaai 08.23u Belsele 08.25u naar Sint Niklaas met aansluiting en vertrek te Sint Niklaas om 08.42u naar Leuven.
- Info voor Fam. Thys, Gent Sint Pieters vertrek om 08.24u naar Leuven (met den I.C. Oostende – Eupen).
- Wat onze Jacky betreft hij kan opstappen te Lokeren of eventueel de P 7010 nemen te Beervelde om 07.45u naar Brussel en daar overstappen op de trein naar Leuven (I.C. naar Eupen)
- De bedoeling is om samen, te Leuven, de trein te nemen om 09.58u naar Sint Joris Weert (aankomst om 10.12u.)
- Maandag krijgen jullie nog meer informatie aangaande de wandeling en de avonduren, tot ziens, Hilaire



Relaas der feiten:
10 november 2010



- Spijtig voor de “wettige afwezigen”, kunnen enkel nagelbijtend en mijmerend kijken naar de prachtige foto’s van onze Jacky en Willy-tje ( vriend Michel opgepast…gezien hoeveel keer uwe Jacky een fotootje heeft genomen van Willytje). Een traan weggepinkt voor degenen die er graag waren bij geweest, o.a. de Fam. Van Marcke – Vermeulen en Zus (zijn gaan bijklussen – nooit genoeg). Onze Dany bezet wegens familiale omstandigheden en ons Francine moest thuisblijven voor de stielmannen (volgens onze Herman zijn het goede werkers maar presteren maar één dag per week – toevallig de woensdag). Een middenvinger opgestoken voor de “onwettige thuisblijvers”.
Heverleebos + Meerdaalbos + Mollendaalbos = MEERDAALWOUD :
Strekt zich uit ten zuiden van Leuven tot de grens van Vlaams- en Waals Brabant. Een goed onderhouden gemengd woud doorkruist met soms lange rechte dreven afgezoomd met kanjers van Beuken en Eiken met daartussen lopend kleine smalle kronkelende paadjes en wat zeer afwisselend is, de vele diepe holle wegen. Je moet goed kaart kunnen lezen om daar niet in een rondeke te lopen, sommigen onder ons denken dat enkel een natte vinger in de lucht steken om de windrichting te bepalen al genoeg is.

- Verloop van de tocht:
Begonnen te St – Joris – Weert, op aanvraag van onze Guido richting Scouts- huis “De Kluis” met z’n vijvers, dan langs de taalgrens en de gemeente Nethen naar “fme des Douze Bonniers” en ons p.n. plaats aan het lokaal v.d. Vlaamse Gemeenschap “Het Spoor”. Niet te lang vertoeft onder het afdak, de wind nogal snedig en koud, terug op pad via de “Warande vijvers” naar de grote baan N.25 welke het woud in tweeën snijdt. Nu langs bosjes grove den met daartussen de hoge droge varens in herfststemming (prachtige foto’s). Meermaals een kleine rustpauze genomen, nu langs het “Militair Domein” westwaarts richting het dorp Sint –Joris –Weert om vervolgens 90° noordwaarts te draaien, mee met de “Herculesdreef” naar het “Meerdaalhof”, tot de “Kapel O.L.V. van Steenbergen” met haar gekende waterbron. Aan de oevers van de grote vijvers van de “Zoete Waters”, over de plankjes naar ons eindpunt.

- In een fraaie Brasserie aan de “Zoete Waters”, aan één grote tafel van tien, goedlachs en met veel dorst en honger, genoten van de “suggesties” die ons aangeboden werden. Het was goed .. dat het goed was, met dank aan de leuke bende.


- Intussen was het heel donker geworden, dorst en honger gestild, een kwartiertje doorstappen naar het stationnetje van Oud - Heverlee, gelukkig niet langs het kleine smalle en diepdonker wegeltje..zou te gevaarlijk geweest zijn, zeker voor de “tweelaatstlopenden”, hadden dan zeker hun treintje gemist en misschien “iets” opgelopen..geen zorgen volgens hen, is een ziekte van de moderne tijden.

- Deze iets minder zware trip was een goede test voor de “gekwetsten”, onze Willy eindelijk terug, houden zo, is het stappen en Orval drinken nog niet verleerd. Ook onze Etienne lijkt hersteld van zijn knieleed, nog niemand kan hem kloppen bij “het eerste kuipje ledigen”. Nog meer goed nieuws: Onze Frans zou binnen enkele weken terug aansluiten, gelukkig ook “ten Huize” Lenaerts alle leed voorbij.

- Tot later, Hilaire.



Nabeschouwing:


Dreigende wolken, koude wind! Maar we konden ons hart verwarmen met de aanwezige dames. En inderdaad door iedereen vastgesteld dat het groepje achterlopers regelmatig versterkt werd met nog een notoire achterloper onze Willy. Gedenk vrienden achterlopers "twee is een koppel, drie is teveel" of gaan we nog meer rare toeren zien. Te volgen.
Bomen en nog eens bomen, bladeren om in te schoppen met hopen, modder om te pletsen, speciaal voor iemand zonder getten.
Onze grote voortrekker blijkt nu een volgeling te zijn van Aartsbisschop Léonard, begrijpe wie kan! Of zou hij in stilte, zoals alle grote zondaars stilaan zijn pad aan het voorbereiden zijn in de hoop van in zijn volgend leven terug te komen als een rijke boerenzoon en veel meiden op het hof?
Gedenk de spreuk: De beste boswachter was eerst een groot stroper!
En zijn vriend William dan, we weten allemaal wat hij in zijn vorige was, ik wil er niet bijzijn als die terugkomt. Moeders hou jullie dochters maar al binnen, en sluit jezelf ook maar op.
Staptocht goed om ieder jaar éénmaal te stappen, afsluiter goed om wekelijks te herhalen.
Ik ga er mee stoppen, kan mijn voeten al wassen door over mijn gazon te stappen, water tot aan mijn enkels. En dan te bedenken dat ik allergisch ben aan water!
De groeten.

Geen opmerkingen: