zondag 4 januari 2009

Grupont - Mirwart - Poix Saint-Hubert

Uitnodiging:

Wij (dat zijn ik en ons Annie) hopen dat je een gezellige Kerst hebt gehad.!! Tussen de feestdagen in toch nog een stapdagje meenemen om niet gans loom te worden van al het lekkers dat we voorgeschoteld kregen. Daarom gaan we, hopelijk met velen, maandag op stap richting Grupont / Poix st.hubert op de lijn 162 ( Namen / Aarlen ) zeker de kaart 59 / 7.8 en eventueel 59 / 3.4 Op de trein beslissen we wel wat het juist wordt.

richting LOMME

Daar het vanuit Jemelle maar een twee-uren verbinding is moogt ge van mij één uurtje langer slapen, hier komen de treinuren : St niklaas vertrek om 07.30u Belsele 07.35u Sinaai 07.38u Lokeren 07.43u Dendermonde 08.06u naar brussel noord. Brussel nd vertrek om 08.42u met de I.C. trein naar Jemelle om daar de L-trein te nemen richting Libramont. Zijn bijgevolg aan het stappen om 10.45u

Wat de treinkaartjes aangaat : vraag naar Libramont heen en terug en dan ben je safe.


Voorspellen maandag koud maar een zonnig weertje, goed ingeduffeld aan de meet om met hoog-rode wangen de eindstreep te bereiken, tot maandagmorgen, Annie en Hilaire

Aan de meestappers,

Het is goed dat we nog eens met zovelen zijn, maar het beste van al zou ik vragen om voor 's avonds ook een schoofzak mee te nemen. reden : wanneer we in poix st hubert eindigen moeten we daar vertrekken om 17.06u. Dan zouden we al rond 15.30u moeten binnen zijn om rustig van onze maaltijd te kunnen genieten. Dit wordt bijgevolg een race tegen de klok om tijdig binnen te zijn, beter dat we wat langer stappen om meer te genieten van de winterzon en niet afgemat aankomen.

Verzorg jullie goed om morgen uitgerust aan het vertrek te staan, Hilaire


29 december 2008
Relaas der feiten:
Grupont - Mirwart - Poix Saint-Hubert

Blijgezind teruggekeerd met rode wangen, niet van schaamte maar van gezondheid door de zonovergoten vrieslucht en op het einde het warm onthaal in ons “cafè-privè” voor het nuttigen van de lekkere eet- en drankproducten uit onze Ardennen waar ze trots op mogen zijn. De spijtige afwezigen als daar zijn Erik, Etienne, Francine, Frans, Godi en Sonja weten niet wat ze gemist hebben.
(beschouwen kleine Willy reeds bij de hopeloze gevallen)

Relaas van de trip : Een volledig maar gemengd elftal aan de aftrap te Grupont om 10.45u. Zuidwaarts met de zon voor ons, klimmend met uitkijk op de lagere Lomme. Daarna in een steil aflopende “slink” met nogal wat ijsbanen, dus allen voorzichtig naar beneden, ons Annie nam het letterlijk op en daar lag ze op haar gat. Zo vlug als het kon een paar mannen behulpzaam, geen namen noemen, om haar te omarmen om recht te komen.(waarvoor dank) Terug aan de snelstromende Lomme op zoek naar een bijna 2km. lang wandelpad langs de fel gewassen rivier. Dit kronkelend weggetje werd ons aangeboden door streekkenner Guido en staat tot ieders verrassing niet op de stafkaart, zelfs niet op de nieuwe uitgave. De stappers met hun “digitaal bakske” hebben zich hier voor de eerste maal kunnen uitleven. Bedankt aan Jacky, Marie-Jeanne, William en Willy. Content dat we na een zevental kilometer ons p.n. plaats te Mirwart bereikten.
Genoeg plaats in volle zon maar nog steeds onder nul, onder het kasteel aan de “vieux moulin” met de denderende treinen in een grote bocht rondom ons.
Toch niet te lang blijven zitten
Terug op weg naar “ètangs St Roch” om op te klimmen en terug op temperatuur te komen naar “tier de Gobaille” in het “bois St Hubert”. Daar wat tijd verloren met naar mijn verloren leesbrilletje te gaan zoeken en niet gevonden. Laatste maal gerust aan de “chap.du Chéni du Mont”, beter gekend als “Chap. de Bon Secours”. Aldaar veel bomen geveld dus moesten we op ons hoede zijn om de laatste keer af te zakken naar de mooie waterloop. Ons als ”professionals” gedragen en gevonden wat we zochten, de ”rau de wanwin”. De laatste drie kilometer ons laten leiden door de Lomme en de nevenliggende spoorlijn 162 en “Hoera”, zoals afgesproken tijdig aangekomen in ons warm lokaaltje voor een dik uur genieten van de drie jaar oude Orval, met kaas van Orval, Rochefort 8 en Chiney brun. In de grauwte, bijna donker, naar ons treintje waar we ons kerstpakje opendeden, elk een lekkere “snicker”, gekregen van “Mamy Confiture” de bazin van het cafè.
Enkele toemaatjes : van ons Fransgeschoolde Marie-Jeanne geleerd : het verschil tussen,
Dèsirer = verlangen,wensen. Adorer = aanbidden, dol zijn op
Nous dèsirons à quatorze janvier et nous adorons ce jour. Woensdag 14 januari zeker vrijhouden voor haar ZESTIGSTE verjaardag. (dank op voorhand, hou het nog twee weken vol),Hilaire

Nabeschouwing:

De feestdagen zijn voorbij, de kortste dagen zijn voorbij.
We zien de zomer komen, ons bloed warmt op bij de gedachte aan korte minnirokjes!
Over de wandeling weinig te vertellen, maar toch:
- Als je een nieuw uurwerk wil, trap per ongeluk op het oude!
- Als je niet uit de voeten kunt met je stappenteller verniel hem!
- Als je een nieuw modieus brilletje op je neus wil, juist, verlies je oude!
Als Annie een ander model (vent) wil, wij zijn er om te helpen!
Als onafhankelijke waarnemer wel gezien dat ons koppel ook interesse heeft voor het andere geslacht. Rare jongens die ook van vrouwen houden, sommige mannen willen alles!
En wist je dat net geen 3 jaar oude Orval goed is voor de urinewegen, het was drummen om op het toilet te geraken vanaf Jemelle!
En dan zijn er nog mooie vooruitzichten dit jaar is iedereen opnieuw jarig. Lang zullen ze leven!

Zo tot woensdag en kom met propere schoenen het nieuwe jaar instappen!