zondag 24 mei 2009

Libramont -- Poix- St-Hubert

Uitnodiging:

Hoi stappers

Woensdag 20 Mei gaan we stappen vanuit " Libramont ".
Op de trein beslissen we samen waar we naartoe gaan " Libramont of Poix- St-Hubert "
Kaarten 59/7-8 64/3-4 eventueel 64/7-8 .
Trein vertrek Sint-Niklaas 06u30 Sinaai 06u38 Lokeren 06u44 Dendermonde 07u07
Brussel Noord 07u42.
Gelieve een seintje te geven dat ik niet alleen op de trein zit.

Groetjes en tot woensdag

Adjunkt Goeroe William


Relaas van de wandeling:
20 mei 2009


Hoi, Hoi, Hoi,
Wegens het nog steeds afwezig melden van onzen tweede in bevel, zal deze neute op een zondags rapke eens iets samenschuppen.
Want
De zon staat klaar, de barbeque staat klaar, de wijn ook, en ik ook, dus wat zou ons tegenhouden om er een feestje van te brouwen!!!
Nu dan opgepast en niet gelachen.

Met de trein is altijd een beetje reizen, dus wij vroeg weg, met het luxepaardje van de groten tjief van Brussel naar Libramont, aankomst stipt, wij dus aan het stappen reeds voor de klok van tien.
Rechtop rechtaan, plus minus, door het Bois de Bêrnihè, van een kleine 500m naar 660m opsala om te starten en warm te draaien. En dan, zakken naar 460m. door het eene bois naar het andere bois. Aan het einde van het bois de Hambeau voor de open vlakte heeft een slimmerik een afsluiting geplaatst dwars over ons pad! Der is geen schaamte meer. Eens rondkijken iemand opgehoffert (Frans) als eerste en dan wij oeps over de afsluiting. haha.
Verder onder de autostrade staat op de kaart (he smallen) naar rechts meedraaien en verder door het Fagnes des Fornês, losjes langs grote krioelende mierenhoop, die dachten dat gans de weg van hen was zeker! Een grote steengroeve links laten liggen, de grote baan links laten liggen door het bos, via platen opgepast schietoefeningen pfffttt, wij geenen schrik. Komen we toch wel op een schietoefening terein uit. Moet van de beter gesituerde Belg zijn, want was proper en netjes en pikkobello uitgerust en met een mooie grote bank buiten om te piknicken zeker. Boterhammetjes op, plaske gedaan. Hop en weg.
Nu flink eintje door het Banal Bois tot pont de Libin, een paar km naast het spoor blijven, man dat doet deugd zie! Alle op daar de truk met de duif, te rap gestapt te vroeg begonnen zeker, niemand weet het, maar met de eenparige goedkeuring een breike opgezet, dat lukte nog net. Via de Lomme naar de volgende kaart, maar daar was de weg juist weg!
Ronkend en prutelend door bos en bramen (onze Jacky had het nog gezegd) maar bergaf naar beneden, op 200m van Mammy Confiture.
Dat noem ik dus kaartlezen zie.
Allee eind goed al goed, want op een terras in de zon met Orval van januari 2007. Het leven kan schoon zijn voor spoortrippers.

Natrap

Kan ik dus niet maken want ik zie mijn eigen te graag.
Zonnige groeten, en laat het feest beginnen!