maandag 24 november 2008

Van Dinant naar Gondron-Celles

Voorbeschouwing:

Druk..druk..druk...en veel verlet gehad vandaag... en moeilijk kunnen besluiten...De teerling geworpen en, het is geworden!! Dinant vertrek en eindigen in gendron-celles.

Even door de stad, zigzaggend omhoog naar de "tour de Mont-fort", boven de maas blijven tot "rocher Bayard", vervolgens eens niet door Anseremme maar links van de Lesse, zo via Pont-á-Lesse doorsteken naar Furfooz en de eindmeet te Gondron-celles.

Voor ieder van onze groep een nieuwigheid daar we gewoon zijn om vanaf Anseremme rechts van de Lesse te volgen. Een uitdaging die we, samen met mijn andere wakkere kaartlezers, zeker tot een goed einde zullen brengen.

Normaal maar 1 kaart nodig, 53 / 7.8 ik breng ook die van daarboven mee 53 / 3.4 Godinne - Yvoir enz.( beter één teveel dan één tekort)

Nog vlug de treinuren en doorsturen naar de clubleden : st.niklaas vertrek met den brusselaar om 06.35u zonder overstap te dendermonde. Brussel noord vertrek om 08.12u rechtstreeks naar Dinant met aankomst aldaar om 09.45u. (kunnen in de winterperiode niet verder dan Dinant - geen kayak-trein) Fam. Thys kan en mag vertrekken vanuit gent sp. maar...hebben maar weinig tijd om over te stappen te brussel zuid of noord.

tot woensdagmorgen en sorry voor het laattijdig mailtje, Hilaire


19 november 2008

Relaas der feiten:


Weer een feestdag voor ons bende, aangenaam stapweer, geen regen en af en toe de zon. Ne keer eens iets nieuw uitgestippeld, wat het voor ons allemaal een beetje boeiend maakt, zo van …kunnen of mogen we erdoor en wat gaan we zien onderweg?

Vraagt het niet aan mij maar aan de zeven anderen, het is meegevallen. Wij hadden alles op de juiste plaats en in het juiste zakje hangen, niet zoals bij Arno, die heeft, zoals hij zelf zegt, z’n klo…onder de zakken van z’n ogen (zijn ridderlijke uitspraak op tv).

Na één maal overstappen te Brussel Noord in Dinant gestart om 09.45u (wat een luxe) voor een tocht langs Maas en Lesse tot Gendron-Celles.

Relaas van onze trip:
Vanuit het station Dinant de Maasbrug over, rechts het oude stadsgedeelte door om tegen de rotsen op te klimmen naar de “Tour de Mont-Fort”. Vandaar uit een prachtig zicht op de zonovergotene Maasstad. Etienne, Jacky en William konden hier hun eerste “duit in hun doosje doen”. Verder langs een mooie vierkantshoeve in het gehucht Herbuchenne naar een gebouw met koepel voor Astrologie om vervolgens fel zigzaggend langs smalle geitenpaadjes te belanden vóór Anseremme aan “rocher Bayard”( je weet wel, de rotsformatie die werd open gekliefd door de slag van het paard der vier heemskinderen…zoals de legende vertelt).
Langs de maaskant (onder de 72meter hoge autostradebrug-pont Charlemagne) tot waar de Lesse uitmondt in de grote stroom. Trappend naar het gehucht Gemelenne, meanderend met de rivier, tientallen meters boven dit water blijvend, om onze rugzak af te zetten op het graf van Baron de Bonhomme die er is gestorven tijdens een jachtongeval ( gedaan zoals traditioneel gebeurd in Rusland- gepicknickt op het graf van een familielid) wij zijn dan ook “Bonhommes / Femme”.
We wilden malgrè naar de hoofdingang van het kasteel van Walzin, dit viel een beetje tegen. Men ziet weinig van de gebouwen en gans het domein eromheen is afgespannen.( geklasseerd Belgisch natuurgebied-erfgoed sinds 2000) Toch beloond voor onze moeite, naar een hoge open vlakte zo slingerend de Lesse terug gaan opzoeken, wat de zoveelste maal terug “de put in” was, dus ook voor de zoveelste keer een dikke honderd meter omhoog naar de “Roche à la Chandelle” en “les Aiguilles de Chaleux” vanwaar uit een enig mooi zicht op een meander van de Lesse, kapel St Nicolas en boerderij, dit tussen twee spoorwegbruggen (daarvoor doen we HET- de adrenaline spoot omhoog toen er een goederentrein - met dubbele tractie- over denderde- de dag kon niet meer stuk).
Onze tijd genomen om door Furfooz te laveren en zo de laatste diepe te zien waar we zouden eindigen, de Lesse te Gendron-Celles. Op tijd binnen om al het goede dat we besteld hadden langzaam te laten binnenvloeien, met den donkeren naar huis gekeerd.

Met veel praat en geen slapers afgesproken om volgende week naar de Ninglinspo en omstreken te stappen, oproep volgt één van dee’s dagen.

Hilaire

(woensdagavond nog tf. naar Gendron, staat al op mijn rekening met “encore 1000 excuses” – geen dank, daarvoor ben ik leider)

Nabeschouwing:

Wel beste medestappers, ik ben te laat met mijn commentaar, mijn geheugen gespoeld in het verderf van de alcohol, alle goede dingen vergeten, en de slechte niet onthouden. Het is droef en het stemt mij triest onze geliefde leider zijn vet niet te kunnen geven, niks aan te doen.
Ik zal dan ook deze week dubbel attent zijn op alle details.

De groeten en tot ziens