zaterdag 17 maart 2012

Esneux, Ham, Fêchereux, Roche-aux-Faucons, ferme de Rosière, gehucht Fine Pierre, Bonsgnée en terug via parc du Mary.

Uitnodiging:


Hallo stappers

We gaan onze GG nog een beetje rust gunnen. De PG gaat mee maar als observator. Je weet wel uitleggen en niks doen!
Dus heb ik mijn boekske nog eens geraadpleegd daarbij is het volgende uitgebroed.
Dank aan mijn boekske, de GG want er zij stukken waar hij ons de weg al toonde (waar niet), GR ook aanwezig, maar niks gevonden over de PG!

Dus: Esneux, Ham, Fêchereux, Roche-aux-Faucons, ferme de Rosière, gehucht Fine Pierre, Bonsgnée en terug via parc du Mary.
Nodige kaarten: 42 5/6, 49 1/2.

Zoals altijd de dubbeldekker vanuit Sint Niklaas om 06.29u tot Brussel Noord 07:30. Daar de rechtstreekse trein nemen naar Liége om 08:06; aankomst voorzien 09:00. Vertrek naar Jemelle om 09:22; aankomst in Esneux om 09:41.

Terugreis: vanuit Esneux naar Herstel om 17:19 afstappen in Liége om 17:38 en daar vertrekken om 18:00. Aankomst te Brussel Noord om 18:54.

Vandaar vliegt elk zijn vlucht huiswaarts!

De groeten en op zoek naar een lentedag

Herman


Relaas der feiten
14 maart 2012:


Een woensdag als alle andere? Alleen moest het wel 100% in orde zijn. De wandeling zelf, was voorbereid zoals het hoort, maar mijn vriend en toeverlaat vond het een ietsie pietsie te ver (hij zat liever op een terras in de zon). Knip met de schaar en daar ging een stapuur!
De grote controleur, het toeziende oog William ging mee, niks ontsnapt aan zijn aandacht! Altijd paraat om met woord en daad te helpen en te steunen. Ik ben dan ook blij en vereerd dat hij mij goed gezind is en nooit ook maar het minste slecht over mij zou zeggen. Zo is hij niet! Een echte vriend!!
Ik vond het fijn dat er weer zovelen hun vel wilden riskeren om met mij het grote bos in te trekken, over deels onbekende wegen. Drie fotografen van dienst om iedere misstap voor eeuwig en drie dagen vast te leggen. Dank aan allen. Op de trein naar Luik een eerste verassing! We moesten een stuk taart tot ons nemen voor het goede doel, aangeboden door de lieve Anita. Leve de goede doelen!
De zon zou ook van de partij zijn al moesten we wachten tot na de middag voor we in het hemd konden stappen. Etienne liep van ‘s morgens in een polo met korte mouwen (er zijn kosten aan die kerel maar niemand zegt er iets over).
Relaas: Vertrokken in Esneux het spoor over, langs verschillende bistro’s; de verleiding was groot, maar de tocht nog lang. De baan over, mee met de Ourthe, langs het Koninklijk Atheneum (waar de meisjes verlegen naar William glimlachten - vanwaar zouden zij hem kennen?) Nu schuin rechts het smalle klimmende pad op dat ons naar Ham moest brengen. Gedaan met praatjes, de zuurstof was nodig voor het klimwerk. In Ham

direct links en zakken naar de Fme de l’Oneux. Voorbij deze boederij naar rechts tot aan de brug, de Ourthe over en direct links, via de weg tot juist voor Fêcheteux rechts omhoog

(zeer stijl, een nieuw aangelegd pad, grove gravié) tot helemaal boven, en daar links hoog boven op de kam blijven (prachtige vergezichten, klein beetje nevel kon de pret niet drukken). Via de Roche aux Faucons (nieuw voor sommigen onder ons) naar Rosière. In dit bos, in de zon,

met uitzicht op de vallei, onze boterhammen binnenspelen! Hiervoor doen we het!
Rap, rap want de bende stond onder stoom, verder richting Fine Pierre, doorsteek gezocht en gevonden naar de N683, deze even volgen en even voor de bocht over de Pleinevaux. Dit pad evenwijdig met de baan +/- 500m volgen en terug over de Pleinevaux, de baan over. Daar driemaal rond onze as gedraaid voor we zeker waren dat we nu naast de Rau de Houte-si-Ploute (whats in a name)terug konden klimmen. Dit ruimer wordende pad gevolgd tot het kruispunt waar we de Promenade Delsaux kruisten, het pad evenwijdig met dit wandelpad gevolgd tot de vijvers aan onze rechterkant, nu nog door het Parc du Mary en we konden Esneux

terug binnenvallen.
Het voorlaatste terras uitgekozen, prima bediening, Orval naar believen met kaas en nootjes. Een groot loflied aangeheven voor

Anita, welke in uitgesteld relais haar verjaardagsdrank aanbood. Driewerf hoera! Vermist er eentje gratis was (voor ons toch), en we de plaatselijk middenstand willen sponseren met twee betaalde consummaties, werden er drie gedronken. Nogmaals driewerf hoera!
De terugreis liep als een trein: zelfs de niet voorziene aansluitingen lukten. Kortom een prima stapdag! Wij buigen het hoofd voor de afwezigen, wegens revalidatie, kwetsuren en andere ongemakken. Zij hebben dit alles moeten missen.
De groeten, en als alles loopt zoals het hoort volgende week terug onder de kundige leiding van ons aller Leider en grote voortrekker Hilaire.

Herman


Nabeschouwing I:

Collega's wandelaars,

Mooie dag, mooi weer, mooie wandeling, mooie vergezichten, mooie landschappen, én last but not least een zéééér mooie serveuse bij het terras te Esneux.
Wat kan een mens nog meer verlangen?
19,5 km met een deskundige gids alias de V3.
De deugnieterij was er weerom bij van in den beginne.
De GG wens ik ondertussen nog steeds van harte beterschap.
Hilaire jongen, tot gauw.

Voor allen, tot de volgende keer.
Harry


Nabeschouwing II:

Hoi Dames en Heren wandelaars.

Een tocht uitgestippeld door V3, dat beloofd een helse onderneming te worden en zeker als ze dan nog geleid wordt door hem.
Het moet gezegd,het parcours was mooi afwisselend bos veldwegen een dorpje maar veel te lang gemaakt noodgedwongen moeten inkorten wat hem -1 punt heeft opgeleverd. Ook heeft enkele keren bijstand moeten vragen van Ikke om de kaart deftig vast te houden en de weg te wijzen -1 punt. Voor de rest alles prima verlopen, de loftrompet werd door bijna iedereen geblazen( wat een stel slijmballen zeg ) wat resulteerde in +3 punten. Maar je zag het aan hem, hij zwelde zijn nek, hij zweefde op de lofzang over het terrein. Kortom in totaal verdient hij er 1 puntje bij wat hem toch 1trapje hoger op het schavot brengt ( wie hoog staat kan laag vallen )!!!!
De BM ( bionische man ) was in zijn nopjes met de wasspeld en ander materiaal, iedereen maakte wel eens iets mee, droeg iets mee zonder het te weten en dan vooral Ikke.
De afsluiter mocht er wezen, een welbekend natje en een droogje opgediend door..... kijk maar op de laatste foto?
De GG zal nu wel jaloers zijn als hij dat weeral ziet, het zal hem leren ons te beschuldigen van te knijpen daar waar hij het niet graag heeft. Wij de V3 en de PG doen dat niet, het is niet onze GEAARDHEID we laten dat over aan zijn onmiddellijke sjef Annie.
Geniet van de foto's en tot volgende wandeling.

IKKE
William


Nabeschouwing III:

Hier een woordje van de (zogezegde) GG, nu mag ik zelf niet meer beslissen of ik woensdag al dan niet meestap, "We gaan hem nog een week rust gunnen" klinkt het argument beleefd. 'K heb het begrepen en zal woensdag thuis blijven maar Ho wee, de volgende week zal ik met veel opportunisme de "Leiding" weer overnemen om de Lentebloeiers te gaan waarnemen. Wat ik vraag aan de "meestappers", wees keihard voor die twee onderkruipers, als ze onderweg prutsen lach hun dan uit. Het doet daar zeer en dan knijpen ze er nog eens in, de GG.