zondag 13 maart 2011

Heuvelland en over de Schreve (Westouter H + T)

Uitnodiging:


Naar het Heuvelland en de Schreve.

Afgesproken met onze William om te starten en eindigen in Westouter en zo richting Zwarte Berg/ Rode Berg te stappen, hij zal er iets gepast uitzoeken.

Wat de treinuren betreft: zijn al een paar keer achter de frontlinie gaan wandelen, bijgevolg, met den I.C. van St Niklaas naar Kortrijk (vertrek te fsn. om 07.26u en flk om 07.36u en te fgsp om 08.00u) vervolgens aansluiting te Kortrijk naar Ieper en daarna de bel-bus naar Westouter (15 minuten bus)
vanuit Belsele om 07.08u en Sinaai 07.11u met de L-trein naar Lokeren om daar over te stappen op de I.C. trein.

Zal mijn best doen om een geschikte kroeg te vinden, dit moet zeker lukken (ben in onderhandeling) maar... veel gesloten tijdens de winterperiode. Een herberg vinden zal niet moeilijk zijn maar spijtig genoeg zonder warme schotel.

Stuur eens een mailtje al je meestapt, ik moet melden met hoevelen we zijn om de bel-bus te nemen. Dank u en tot woensdagmorgen, Hilaire




Relaas der feiten:
09 Maart 2011


Het was lang geleden dat we nog eens een “Familie-uitstap” hadden, blij dat er nog eens zoveel vrouwvolk bij was. Natuurlijk was het leuk, eens andere klap, een ander geluid met de Dames erbij, veel gekwebbel alsof er een zwerm trapganzen overtrokken.
Het weer zat niet bepaald mee, al moet gezegd, heel slecht was het niet en hoe later op de dag hoe beter het werd. De verplaatsing liep goed op de sporen met daarbij tweemaal een stipte bel-bus richting de schreve.
Met tienen vol motivatie naar het Heuvelland met begin en einde te Westouter, start om tien uur en geëindigd in ons gereserveerde kroeg om 15.30u. Ons nooit moeten haasten en onderweg nog tijd om een volle fles “Godendrank op basis van Sleedoorn” uit te druppelen… een geschenk van de verleden maand jarige Sonja…in volle natuur en uit volle borst een lofzang voor haar gezongen. H..H..H…Hoera ( eventjes verschoten, fles zat een ganse dag bij William in zijn rugzak maar er was niets uit )
Heuvelland en over de Schreve (Westouter H + T)

Relaas van de tocht:
Begonnen in Westouter, twee kilometer van de schreve, onze kroegbaas eventjes gegroet en wij gerustgesteld dat in de late namiddag spijs en drank zou klaar staan. Langs de Hellegatbeek naar het vervallen kotje in “katje in Piepersbos” en zo naar het Hellegatbos en de Rode Berg met mooi vergezicht op het dorpje Loker waar we naartoe stapten. Tijd om de Kerk eens binnen te bezichtigen, verder naar het “Locre Hospice Cemetery”, over de Hellebeek en “demi-retour” naar het laag gelegen Lokerhof. Zo langs een zaadboomgaard en het bos “Eeuwenhout”.
We dachten een goede plek gevonden te hebben in een veldschuur om onze boterhammen op te eten maar werden eruit gegooid door de “preiboer” omdat we geen Polen waren die zijn werk kwamen doen. Op zoek naar iets anders, rond het domein Behagel, Frankrijk binnen om ons ergens in een graskant te nestelen…gelukkig geen neerslag en uit de wind.
Terug op stap, nu naar het bosrijk gebied van de volgende heuvel “Mont Noir”, op en af langs veel spekgladde en modderige paadjes. Via de “Schomminkelstraete” naar de panorama’s van de Baneberg met zijn stoeltjeslift en wijngaarden. De laatste maal afdalen door het “Hellegatbos” en “katje in Piepersbos”, wel langs andere wegeltjes dan in de voormiddag (soms met plankjes). In de Hellegatbeek onze schoenen proper gemaakt en zo Westouter om net nog op tijd een “Askruisje” te gaan vragen in de Sint Eligiuskerk, ’t was niet voor niets “Aswoensdag”.
Anderhalf uur tijd om dit alles door te spoelen.. ga zelf eens niet uitgebreid rapporteren over “ons genieten” in de Westouterkroeg. De foto’s van onze Dany, Sonja en William en de commentaar van onze Herman zeker bekijken en lezen op de Websites, hij mag hem eens uitleven. Tot volgende oproep, Hilaire




Nabeschouwing:


Je vraagt je soms af wat onze oude maar nog goed bij zijn verstand(?) zijnde leider bezielde om een Williametje voor één dag aan het bewind te laten. Het kleinste kind weet dat als je goed weer wilt twee dozijn eieren bij de arme klaren ruim volstaan om de zon te zien en de regen weg te blazen. Je krijgt dus geen zon als je een dozijn Orvals op je eentje zit uit te lurken. Komt daarbij nog dat hij zich na het nuttigen van dergelijke hoeveelheid alcohol vergrijpt aan een veel jongere medestapper. Ik zal niet zeggen minderjarig, maar het is er toch niet ver af. Ik stel voor dat we deze onverlaat inpakken in een oud verpakkingspapiertje, er een begeleidend kaartje bijsteken over al zijn afwijkingen (het zal een brief worden). Hem dan opsturen naar Libië. Ik ben zeker dat Moammar Mohammed al-Qadhafi voor zulke kerels een martelaarsschap zal voorzien.
Het ga hem goed, we zullen zijn lach missen!
Ik ga sluiten en dromen van mooie warme dagen. de groeten