zondag 5 juli 2009

Tour rond Marbehan

Uitnodiging:

Had beloofd om te mailen, met dit warm weer toch even nadenken en de goede keuze maken. Ik zou opteren om een ganse dag onder het groene loof te stappen en niet al te veel op en af met zulke temperaturen.

Daarom zou ik de uitstap naar Tilff nog een week uitstellen om 2 redenen nl.: te veel open veld en vanaf volgende week rijdt de toerist.trein van Liége Gm. naar Marloie, dit gedurende zes weken, meer daarover volgende week.( William zal het me hopelijk niet kwalijk nemen en Willytje moet maar een week wachten om z'n "tournée genéral" te geven.)

Om een lang verhaal kort te maken : Laat ons naar Marbehan sporen, twee luxe treinen (ook om terug te keren) en daar kiezen we voor een ganse dag woud.
Om het nog korter te houden : den dubbeldekker van St. Niklaas om 06.30u naar Brussel nrd en daar den E.C.Vauban naar Marbehan met aankomst om 10.00u.
Kaarten NGI 68 / 5.6 en 68 / 1.2 ( ga ook de kaarten naar Houyet meenemen, mocht het weer omslaan kunnen we te Namur nog altijd van gedacht veranderen)

Iemand moet het doen (lees = Hilaire) tot woensdagmorgen op de afspraak.


Relaas der feiten:
01 juli 2009


We hebben het jullie horen zeggen, ze zijn zulle zeker zot zeker, met zo’n warmte gaan stappen. Maar nee, alles viel best mee daar we gekozen hadden voor een ganse dag woud.
Toch nog met zevenen uit de “harde kern” ondanks de verscheidene gewettigde(?) afwezigen die liever gingen eten en drinken dan zweten en afslanken. Het is hun goed recht en hun gegund, maar later niet komen klagen dat ze niet meer in hun stapkledij kunnen.

Marbehan heen en terug.

Relaas van de uitstap : Met twee luxe treinen (met airco) naar Marbehan, diep in de Ardennen tegen de Gaume aan. Een ganse dag onder het hoge groene loof van de beuken en eiken, wat ons een aangenaam gevoel gaf. Op een plateau boven de 400meter zonder noemenswaardige hoogteverschillen in het “Forêt de Chiny et Neufchateau” ten westen van het I.C. station Marbehan, boven Rossignol. Vriend William had ons een streefdoel getipt, het “Monument aux Coloniaux” en “Cimitiére Militaire Français” uit de oorlog der oorlogen 14-18, met uitleg van de “Connaisseur” himself. Onze stapdag bijgevolg doorgebracht met veel gebabbel, elkaar niet opgejaagd maar in een gezapig tempo, de tocht was achttien kilometer lang. De laatste kilometers langs de “Mellier” tot op het terras bij “Myriam” aan het station.

Zal nog meer verklappen, alleman mag het weten: getrakteerd door vriend Jacky omdat hij nogmaals grootvader is geworden (Proficiat aan de ouders en het kleintje). Daarna nog een mooie duit gespaard : Orval 2€ 20 (zegge en schrijve : twee Euro twintig) een toemaatje: geserveerd met kaas en worst. Eind goed al goed, ons zeker niet beklaagd dat we er met dit warme weer op uitgetrokken waren, lui wordt je vanzelf…enz…
Maandag ten laatste ben ik er weer met een nieuwe oproep, ditmaal richting Ourthe, ergens de kanten van Esneux : reden : vanaf maandag rijdt de toerist.trein en doet al de stationnetjes aan tussen Liége gm en Marloie, Hilaire.


Nabeschouwing:

Hallo, hallo, stipt op tijd deze keer zoals het moet zijn.
Ik voel de warmte in mijn body, ik ben dus goed gezint en niet in de stemming om onze grote leider de grond in te boren, het zij zo, maar uitgesteld is niet verloren, wacht maar tot op een regendag!
Deze wandeling was mooi rustig en vlot stappend, mocht dus wel bij deze temperaturen! Goed gekozen!
Zij verdween evenwel in het niet bij vorige week. Een echte kuitenbijter, eentje dat aan de ribben bleef plakken, eentje dat onze longen opentrekt en onze motor verplicht hoog in zijn toeren te draaien, fijn.
De groeten en blijf genieten van de zon zolang je nog kan. (bron van alle leven, je weet nooit waar het goed voor is)

Van Gendron-Celles via Falmignoul naar Waulsort

Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.