donderdag 14 augustus 2008

Van Tilff naar Mery

13/08/2008

- Toegegeven, onze Luikse vrienden zijn krakken om zulke bouwprojecten aan te kunnen en…te financieren. Antwerpen kan bij hen eens “ten rade” gaan aangaande de “lange wapper”.
Genoeg krachtvoeding binnen om te 09.20u te Tilff aan te zetten voor onze dagtocht. Uit de vallei v.d. Ourthe eerst naar de abdij van Brialmont, de abdijkerk binnen om een volle aflaat en goed weer te offerblokken… Door het devote leven van de zusterkes een beetje uit ons werelds-lood, slaagden er moeilijk in om uit de bosrijke omgeving rond de abdij te stappen. Door broederhovenier op het goede pad gezet, door het beekje “rau de chaw’resse”, naar “monument Donnay” (schrijver,dichter) en het uitzichtpunt op het dorpje Mèry. Verder naar “point de vue boubou” maar niet gevonden, terug het grote bos in om een goed plekje te zoeken om te pic-nic’ken, in het zonnetje. Ons laten zakken naar een ander beekje “ri de Gobry” in het “bois le-Comte”. Vervolgens naar het gehucht Hayen, nu meer in open veld met veel holle wegen , geregeld afgeboord met braambesstruiken. Ons tegoed gedaan aan de rijpe zwarte bessen, gezien het vroege aanvangsuur ons niet moeten haasten om het parcours af te leggen. Rond het dorp Dolembreux zeer afwisselend traject langs “Haie de pauvres”, nog meer holle wegen omzoomd met struikgewas alle soorten. Juist op een goede plaats, onder een grote boom, kunnen schuilen voor de enige kortstondige regenbui van de dag. Terug in ons hemdje de laatste klim overwonnen om al genietend van het weids uitzicht ons te laten zakken via het gehucht Haut’gné naar de 160m lager gelegen Ourthe en het terras aan het station van Méry.
- Na de voetwassing in de rivier, zoals afgesproken, onze tijd kunnen nemen om alles, drank en spijs met veel geur en smaak, tot ons te nemen ,..amen!! Dank aan de goede timing van de zaak.
- Deze aangenaam rustige uitstap in beeld gebracht door Sonja en William.
Tijdens dit kladwerk beloond door het kunnen bewonderen van een regenboog tijdens duiveltjeskermis (regen en zon). Wie goed is voor de natuur krijgt er wat voor terug,..met dank aan hierboven.!!
Op vraag van William, volgende woensdag naar de hoge venen, later meer daarover, Hilaire