zondag 28 augustus 2011

Nationaal Park "Hoge Kempen" in Limburg.

Uitnodiging:

Als leider neem ik mijn verantwoordelijkheid, ook al kan ik hoogstwaarschijnlijk niet meestappen toch zal ik voor jullie alles op een rijtje zetten en voorknabbelen.

(waarom kan ik misschien niet mee : zijn zaterdag gaan fietsen van Mechelen naar Sinaai, onderweg is ons Annie aangereden door een jonge fietster die haar bocht te kort nam...pardoes tegen de grond, op haar rechterpols gesteund..'t gevolg een verstuikt polsgewricht...nog even doorgereden..tot ze het niet meer kon houden. Naar de spoed in St Niklaas...en direct in 't gips tot volgende vrijdag. Boomke kan nu het huishouden doen..man ..man ..man ..Miserie)

De "Dopheide" en "Erica" staan in bloei ... dus naar het Nationaal Park "Hoge Kempen" in Limburg.

Vanuit Genk met de bus lijn 9 (vertrek om 09.37 richting Maasmechelen en afstappen aan Heidemuseum)
Zal eventueel mijn stafkaart 26 / 5.6 + de wandelkaart voorzien van pijltjes voor het traject meegeven met de stappers van Sinaai.
Om terug te keren: zoals vorige jaren met de bus lijn 45 (vertrek Zutendaal -Bessemer om 15.37u of 16.37u naar Genk)

Wat de treinuren betreft : Ik zou zeggen zoek het zelf uit maar zo ben ik niet. Ofwel met den dubbeldekker zoals gewoonlijk naar Brussel noord en daar aansluiting om 07.45u (trein komende van de kust vertrek Gent St.P. 07.03u) naar Hasselt en vervolgens naar Genk (aankomst 09.16u)
Ofwel met het L-treintje (Sinaai 06.47u en St Niklaas 06.55u en Nieuwkerken 07.00u) naar Berchem met aldaar aansluiting om 07.36u naar Hasselt om vervolgens daar dezelfde trein te nemen als degenen die over Brussel Sporen. (Zien elkander bijgevolg in Hasselt)

Ik zal de mannen van Sinaai tijdig inlichten over mijn eventueel meestappen, zoniet zal ik de kaarten meegeven, Hilaire




Relaas der feiten:
26 augustus 2011



Hoi vrienden wandelaars

Wat begon onder een slecht gesternte is alsnog prima verlopen.

Om te beginnen was onze Grote Goeroe (G G ) buiten strijd omdat zijn wederhelft zichzelf niet kan behelpen in het huishouden en bij het aan- en ontkleden. Hem kennende offert hij zich volledig op voor zijnen onmiddellijke chef om vooral dat laatste te doen waarin hij toch zo bedreven is, zo zegt hij zelf!
Desondanks heeft hij ons voorbereid op de trip door de uren van de treinen en bussen mee te geven + kaarten met daarop het traject uitgestippeld met pijltjes, wat een geste.
Wat ik eerst vreesde met de 1ste trein (persoonsongeval) is toch goed verlopen en daarna geen problemen meer met NMBS en DE LIJN.

De wandeling zelf was prachtig, waarvoor nogmaals dank aan de G G, het weer was zeer aangenaam (geen regen ) maar vooral de leiding was perfect vraag het maar aan de medestappers. Zoals de G G zelf zegt dat moet je verdienen. Gans de weg de lofzang afstekend op de leider, je zou op de duur beginnen te geloven dat ze het nog menen ook!!!

Zoals de gewoonte het wil, hebben we onze Apres-Wandeling, op Michel zijn aandringen, beleefd op een terras in Genk. Op een fout na, er was geen ORVAL, toch was het daar best gezellig. Zeker omdat er TV opnames waren met luxe auto's en veel vrouwelijk schoon zo merkte Michel (hij weer) op.
Toppunt was wel een jonge frisse verschijning op de fiets (zie foto's ) die aan ons terras moest starten om door beeld te fietsen van de
camera’s. Het probleem bij deze opname was dat het fietszadel te hoog stond, waarop er een handige hulp kwam van de crew om dit heuvel te verhelpen, waarna het zadel uiteraard te laag stond. Men hoorde de opmerking dat ze beter het zadel zouden verwijderen tot zelfs dat het zadel los zat, het stuur los zat tot zelfs de broek van dat arme kind.
We zijn er een uur langer voor gebleven.

Kortom na een fijne wandeling en een reuze afsluiter met de trein huiswaarts gekeerd, moe maar voldaan.

Geniet van de foto's en tot volgende wandeling.

WILLIAM



Nabeschouwing:

Deze stapweek is voorbij. Grote klasse van onze leider, alles voorbereiden en dan niet meegaan om zijn echtgenote te dienen. Ik zie het je weet wel wie nog niet doen, de wuppes. Het bewijst wel weer dat hij een niet te vertrouwen filoe is.

Nee ik ga hem niet kelderen voor de voorbij stapdag, er was een vredesakkoord ondertekend, maar schone liedjes duren niet lang en de inspanning om in vrede met deze schrijver te leven is hem te zwaar, dus: De vrede is voorbij, de wapens zijn weer bovengehaald opgeblonken en geslepen. De hakbijl heb ik getest op een van mijn weinige haren, mooi middendoor, zij tranen zullen de Lesse doen overlopen, een noodplan is voorzien om onze Franstalige vrienden te sparen. Dit verdienen zij niet! Leve de onderzeeboottechniek, want vanaf volgende week kan ik hem weer in alle rust kelderen. Een nadeel, hij durf al niet meer te komen, hij gaat liever onder Godie haar rok schuilen. Maar ik zal hem vinden en uitroken. Sorry Godie, alle schade aan je kledij zal door hem vergoed worden!

Dan nu over de wandeling. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen, dat hij zo slim was om zelfs een retour ticket voor de bus te kopen, waarschijnlijk heeft de bediende van de lijn het hem ingefluisterd. Verder mag ik niks aanmerken, enige kleinigheden niet te na gesproken. Maar omwille van de lieve vrede, geen slecht woord.

Voila op naar volgende week een nieuwe woensdag, en laat ons hopen dat ons Annie al beter is, niet dat we Hilaire missen, maar uit medeleven. Stel u voor dat je alle dagen van de week met die brompot op kot zit.
Kortom laat de zon maar schijnen en de stapper stappen.