zondag 17 oktober 2010

Van Libramont naar Poix Saint-Hubert

Uitnodiging:


Vrienden wandelaars

Vermits onze grote GOEROE er niet kan bij zijn
stel ik voor om eens van Libramont naar Poix-St.-Hubert
te wandelen.Ik en onze aller vriend Hermanus zullen u
door de bossen begeleiden.Op de trein zullen we beslissen over het te volgen parkoers,in overleg met de derde in bevel.We gaan Herman de afstand eens laten berekenen dan kunnen we nog eens lachen met zijn resultaten.Wie durft het aan met ons geef eens een seintje.
Treinen vertrek in St.-Niklaas om 6u29 Brussel met internationale trein om 6u42 naar onze bestemming Libramont.
Voor mijn opvolger de 3de in bevel zou ik willen vragen breng
de kaarten 64/3-4 59/7-8 mee,liefst de nieuwe want ik beschik enkel over de oude.

GRTJS



Relaas der feiten:
13 oktober 2010




Relaas woensdag stapdag 13 oktober 2010

Verwelkoming van de troep op onze elite trein “de Vauban”
Rechtstreekse trein met de nodige stops tussendoor. De ene knabbelt wat, de andere brabbelt wat en zijn er zelfs die een rustpauze inlassen, alles kan vandaag. Het grote alziende oog is er niet bij! De weg is al uitgestippeld, er mag nog eens over gesproken worden, pro forma vragen of het goed is! Alles op de stafkaart tekenen en wij af de trein te Libramont.


Relaas onzer tocht:

Het was fris bij de aanvang: 5°C. Maar de zon kwam erdoor, de lucht werd blauw en dit zou zo gans de dag blijven.
Het station uit, links af tot aan de nieuwe brug, daar recht af en dan de meest linkse straat van de v-splitsing nemen. Deze blijf je maar volgen tot voorbij Haute Ecole Robert Schuman. Een beetje verder gaat de weg over in grind, en wij zijn voor enige uren “het bos in”.
Nu komen ze ons ook al vragen of we hun verloren gelopen hond niet terug willen brengen, wij zijn nogal keirels he.

Het is echt niet moeilijk, ’t is gemakkelijk, zelfs ik vind de weg, hoofdzakelijk richting Noord.
De weg is lang de gids (William den ezel) ervaren.


Door het Bois de Bernihè, naar het bois Voltaire, en dan naar bois Ambeau, dan een beetje links en rechtdoor enz. om uiteindelijk onder de snelweg door te lopen. Weer rechts en deze modderige zandweg volgen tot de eerste zandweg rechts. Nu even opletten voor we de geasfalteerde weg rechts nemen en evenwijdig in het bos blijven. Steeds rechtdoor tot je op de schietstand van een kleiduifschietclub uitkomt. Hier is het goed om even te verpozen en de brooddoos te ledigen.
Maar er is geen tijd om te spelen, vooruit is de weg! De schietclub verlaten naar rechts tot op de bovenvermelde asfaltweg nu even links en weer recht het Petit Bois in. Wees op uw hoede want er is in gewerkt met nieuwe verleidelijke wegen maar blijf de oude trouw volgen richting “Devant le Banal bois”. Dan schuin rechts richting Pont de Libin. Het oude station van Atrival voorbij, het spoor over en deze weg ongeveer 800m volgen. Eerste landweg recht in naar Mian-Chèrau, weer rechts of wat had je gedacht, richting Fausse Fontaine de N808 over naar Grosse Haie.
Wie had dit alles van ons verwacht, we beginnen onrustig te worden, een droombeeld verschijnt.
Rechtdoor en bergaf ligt Poix Saint-Hubert aan onze voeten. Nog even een 10 tal wandelaars voorbij huppelen, kwestie van goede zitplaatsen te hebben.

Mamy Confiture staat als bij toeval aan haar deurtje met een brede glimlach om ons te verwelkomen. Het doet een stapper deugd om te weten dat er voldoende Orval ter plaatse is. Bromberen op de achtergrond, een ganse dag wantrouwen, maar uiteindelijk toch met voldoende tijd over om de nodige vitaminen tot ons te nemen.
Ze werden er zowaar een beetje stil van.
Ter info, ons Mamy verjaart op 31 december 2010 en gaat op pensioen 01 januari 2011. De café blijft wel open “oef”. Wij hebben een uitnodiging op zak om de week ervoor of erna even binnen te wippen en op haar gezondheid en lang leven er eentje te drinken. Misschien een tip: begin het nieuwe jaar daar.

De groeten, en volgende week zal onze grote voortrekker wel iets uit zijn toverhoed schudden.

Herman



Nabeschouwing:


Nu zou ik dus eventjes in het rond moeten schoppen en al onze leiders een veeg uit de pan geven. Dat dit deze keer iets moeilijker is moeten jullie verstaan. Ik stond namelijk mee vooraan en ik kan maar moeilijk mezelf uitkafferen. Dus over mij niks dan goed!
Onze grote leider was er niet bij, hij moest goede punten verdienen thuis, daar kan ik inkomen. Alhoewel in zijn geval ben ik zeker dat hij dat in dit aardse bestaan niet meer rond krijgt.
Dan rest er enkel ons Williameken! Da's dus een ander paar mouwen! Gezien mijn beperkt tijdsbestek vandaag zal ik mijn grieven bijhouden tot latere datum.
Voila tot later, ik ga nog snel een handvol goede punten verdienen.