zondag 13 september 2009

Houyet sur Lesse (in een grote bocht “heen en weer”).

Uitnodiging:


Dit is zowat de korste oproep. Zijn verleden woensdagavond tot een akkoord gekomen, hadden niet te veel gedronken, om nu woensdag eerstkomend nog eens de "kayaktrein" te nemen richting Lesse om te eindigen in Houyet (bolt nog drie weken). 'K zal trachten nog een paar onbekende paadjes uit te zoeken om niet in herhaling te vallen.

Voor de vergeetachtigen onder ons : den dubbeldekker vanuit st niklaas vertrek om 06.30u naar brussel noord om daar de E.C.Vauban te nemen om 07.42u naar namen en vervolgens directe aansluiting naar dinant, anseremme, gendron-celles of houyet.

Nog niet zingen van "'t is weer voorbij die mooie zomer...", 't zal woensdag nog warm zijn, dus, vroeg starten is de boodschap en doe het voor je gezondheid, lui wordt je vanzelf...daarvoor moet je niet uit je luie zetel komen, zeg dat ik het gezegd heb, tot woensdag, Hilaire

Al gekeken op de nieuwe activiteit in picasa-webalbum van Herman, heeft de schoonste foto, leider met paard, gedeleet, foei.

Recht van antwoord:
Dezen ezel moet goed leren kijken en minder neuten, lezers vreemd aan onze ploeggeest zullen weer geweldpleging voor ogen hebben.



Relaas der feiten:
09/09/09
(ziet er eigenlijk wel proper uit.)


• Zingen van “daar is LENTE, daar is de zon (verdere uitleg volgt). O9.09.09.09.09, dit is geen telefoonnummer maar het ogenblik dat we in het jaar 09 maand 09 dag 09 uur 09 minuut 09 met onze goed gekoelde honderdton-dieseltje het station van Dinant binnen spoorden. Een ingeving van mij, wat ben ik toch bij de zaak, om er een foto van te maken, eerst met tegenzin, daarna met veel plezier genomen door Dany en William. Met ditzelfde “kayak-treintje” naar het eindstation Houyet sur Lesse. Via het spoorweghart Brussel en twee aansluitingen, weer eens stipt op tijd om 09.30u, aangekomen. Wie zijn die kritiekasters die altijd maar vitten over zoveel vertraging?

Houyet sur Lesse (in een grote bocht “heen en weer”).

Relaas van de trip : Vinden in deze omgeving nog moeilijk een paadje welke we nog niet onder de voeten gelopen hebben. In de nog frisse morgen, (je weet wel… vroeg begonnen is…) aanstonds omhoog naar het hoogste punt van “bois du Tchérau” om nadien af te dalen (hadden niets anders verwacht) naar de grote meander van de Lesse langs “le gros Tienne”, zo naar “chap. N.D. du Maquis”. Nu zuidwaarts naar het gehucht Hérock en eventjes langs de baan naar “Pont d’Havenne”. Niet over de mooie rivier maar door het struikgewas een klein weggetje opgezocht om, mee met het nu zeer kalme water, naar de oude spoorwegbedding Houyet – Jemelle te slalommen. (de oude lijn 166 is nu een prachtige fietsroute) Aan de oude spwgbrug over de Lesse een goed plekje gezocht om te pic –nicken. Zalig vertoeven langs het water in gezelschap van een ijsvogel en scholen visjes van pas uit het eitje tot al wat groter. Terug op pad, wisten dat we nu 5 km. ver de warme zon boven ons hadden, (nog tot 30° C). Langzaam klimmend uit de Lesse-vallei en zijn bijwatertje “le Biran”, door Wanlin naar “Croix du Pétrali”, “Croix remy”, “Croix la Justine”, en “Croix Gérard” om boven op de kam een 360° vergezicht te aanschouwen, (Daarvoor doen we HET)…Neven “village des Vacances” terug het dichte bos in, een grote bocht door “bois du Roi” en “bois Madame” nu noordwaarts langs “rau Godelet”, terug vanonder het hoge loof een bezoekje gebracht aan Petite Hour. Op onze tocht drie “Houren” zien liggen,nl. een gewone Hour, een grande Hour en Petite Hour, zijn maar bij één op visite geweest…onze ouderdom..begrijp je…Nogmaals eens goed onze dorst gelest om de laatste vijf kilometer, in open veld en tussen weilanden, rond “Ferme de Harroy” , nog tweemaal de Lesse over, op de oude spoorwegbedding om alzo ons eindpunt Houyet te bereiken. Na deze dikke twintiger op een late maar warme zomerdag, moe maar voldaan (ikke toch), ons op een terras laten neerstrijken.
Eerst het goede nieuws. Met ons achten gezongen en geklonken, met een smakelijke Orval in ons polletjes, op het jongste kleinkind van Dany en Godelieve, proficiat aan hun zoon en schoondochter, de ouders van Lente.
Nu het droevige nieuws. ‘K kan volgende woensdag niet mee…snik…snik…komen de schouw kuisen, kwestie van planning …doen woensdag alle klanten in Sinaai…geen ontkomen aan of anders bijbetalen…man..man..man…misérie…misérie.
Tot nader orde, Hilaire



Nabeschouwing:


Ik ging het niet doen, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan!
Eerst en vooral die affaire met zijne foto!
Pffffttt den troeten, moesten er alleen maar mooie foto's op komen we hadden hem nog nooit op het www gezien.
En dan nu
Wat lees ik, ze komen zijn schouw kuisen!
Hewel 't is proper, met een beetje geluk trekken die kerels hem eens door zijn schouw. Resultaat, schouw proper want opgeruimt staat netjes.
Terwijl ik eraan denk, de oplossing van zijn probleem! Annie gaat mee stappen (zit ze niet gans de dag met die schouwkuiser zijn gezaag). En wij zullen haar wel verzorgen.

Haha de groeten, het heeft weer deugd gedaan, en stort u niet in onkuisheid.