zaterdag 31 december 2011

Montzen – Hombourg – Teuven

Uitnodiging:

"EINDEJAARSSTAPDAG"

Het zal ons goed doen, na het noodgedwongen thuisblijven door staking, om ons lichaam terug fit te maken, zeker nu met de komende "Kerstfeestdagen" vol goede dranken en spijzen. Opgelet "ieder pondje gaat door 't mondje", zullen er woensdag de overtollige calorieën weer aflopen.

Na het opruimen van de "shit" en het tellen van de "giften" kunnen de bonzen van "La Croix Rouge" weer de wereld rondreizen. Ook nog gauw een traantje weggepinkt bij de "Kerstboodschap" van onze "Koning aller Belgen", ook Hij mag gerust met zijn "bootje" blijven ronddobberen. Wat is de "Kerstgedachte" mooi.

Nu terzake: Ieder zal zitten popelen om mee te stappen, zeker als men weet dat op het eind van de stapdag er ons een traktatie te wachten staat, geschonken door onze onlangs jarige Karel.

Beginnen doen we in Montzen om te eindigen in een vakantiehuis te Teuven (Voerstreek)

Met de wandelkaart: Land van Eupen en Geuldal + Voersteek + stafkaarten 34/ 7.8 en 35/ 5.6 en 43/ 1.2.

Allen mee, laat niets over van de goede dranken en versnaperingen ons aangeboden door de fam. De Maere - Peeters. ('k mag niets verklappen)

Treinuren: "Kom uit je bedstee mijn liefste" met den dubbeldekker (vertrek St. Niklaas om 06.29u) naar Brussel Nd (tijd voor een koffietje) vervolgens met den I.C. komende van Oostende naar Eupen, wij tot Welkenraedt (vertrek Bru Nd om 08.06u) Ten slotte nemen we de tec-bus ligne 710 naar Montzen Kerk/Eglise. (busrit van 11 minuten)

Een Zalig en Vrolijk Kerstfeest aan alle leden en familie van ons Clubje, tot woensdagmorgen, Hilaire en Annie



Relaas der feiten:
28 december 2011



Eindejaartocht goed opgevolgd, met twaalven op reis, aangevuld tot zestien stappers – het is goed om er af en toe “iedereen” eens bij te betrekken, de sterkste doen het wat zachter en de mindere doen hun uiterste best zodat het voor allen meevalt.

Montzen – Hombourg – Teuven (Land van Herve – Voerstreek)

Relaas van de tocht:
Start in het mooie en goedbewaarde dorp Montzen (onder spoorwegmannen genoeg gekend). De bedoeling om via de weilanden en een paar oude kasteel/boerderijen en zo langs de visvijvers van “kasteel Streverstrop” (genaamd Graaf) om zo aan de felle klim te beginnen welke ons 150m hoger dan de drassige bedding van de “Strevenstroperbach” te belanden op de kam van de “Heersbusch”. Na eventjes uitpuffen, nu noordelijk, op de kam blijvend met langs weerszijden een diep dal –links het “Land van Herve” en –rechts de “Vaalserberg” met de toren van het “Drielandenpunt Vaals” (voor de spoorwegfanaten – ook nog te zien, de enorm uitgestrekte rangeer- en sorteerbundel van het goederenverkeer van en naar Duitsland alsmede een beetje verder de 1100m lange spoorwegbrug van Moresnet – zie meer uitleg daarover bij ons vorige bezoeken). Na drie kilometer op de kam gebleven, wij weer naar beneden om in het dorp Hombourg een beschut plekje te zoeken om te “boterhammen” (niet gemakkelijk met zestien stappers). Terug op krachten, nu NNW door het dorp Hombourg, toch even opzij om de “Schasberg” op te klauteren om daar aan het groot Kruis, hoog boven alles uitstekend een groots panoramisch zicht te aanschouwen. Iedereen terug samen, via glibberige paadjes en dus heel voorzichtig, langs en door een oude spoorwegbedding naar het “Bois de Beusdal”. Dit groot bos door, met veel “ups en downs”, richting Nederlandse grens tot aan het “Bovenste Bos”. Een paar honderd meter van de grens afgebleven om daar kwartdraai links, via een prachtige diep uitgesneden holle weg, vrij steil naar beneden om uit te komen achter het “Kasteel van Teuven”. Niet moeilijk om nu een beekje te vinden om ons proper te maken zodat we, op uitnodiging, binnen mochten in het “Vakantiehuis” bij Anita, Karel en Familie in het dorpje Teuven, gehucht Sinnich.
Ik zal deze “nastapse opvang” niet van commentaar voorzien, mijn twee hulpjes (witte pieten) zijn daar heel goed in.
2011 was voor ons geweldig – laat ons zeggen super – mooie voorbereide tochten – goede en leuke bezetting met veel aangenaam stapweer en afsluiters vol spijs en drank. Gaan trachten om 2012 ook zo aangenaam mogelijk te maken met ons motto “DAARVOOR DOEN WE HET!! Lui wordt je vanzelf, moet je niet voor uit je zetel komen. Blijven onze woensdag behouden, deze dag is ons heilig. Meldt dit aan iedereen – geen verplichtingen of afspraken maken op woensdag, ook geen begrafenissen (er zijn andere dagen genoeg).
Nog een gezellig en gezond eindejaarsfeest gewenst, geniet van de vele mooie foto’s en nabeschouwingen – bij “Leven en welzijn” tot volgend jaar, je dienaar, Hilaire


Nabeschouwing I:

Hoi vrienden wandelaars.

Wat we vandaag meegemaakt hebben is een unieke belevenis.
De treinen en bussen liepen bijna perfect, alle voorziene aansluitingen kunnen nemen kortom zo loopt het niet altijd.
Door onze grote GG prachtige uitgestippelde trip, niet al te moeilijk ook niet te lang, een parcours door iedereen gesmaakt vooral de dames .
Wel waren er verschillende kornuiten bij die loense streken uithaalden zoals stenen op de rugzak leggen waardoor die wandelaarster kilometers met een zware steen zeulde of takken in de rugzak steken waardoor die persoon met een radiozender sleurde, of ook nog rugzak vastbinden met touw aan kruisbeeld hierdoor kwam die stapper plots te blokkeren (dat moet je durven zeg, wat een godslastering).
Maar dan de afsluiter, mochten ze alle weken zo maar zijn. Voor de verjaardag van de bionische man waren we allen uitgenodigd in zijn vakantie optrekje en daar was alles voorzien, ja hoor. Twee bakken van die lekkere godendrank en wijnen, kaas en heel lekkere Ardennerham dat alles kundig geprepareerd door de gastheer en zijn gade. Het was smullen van al dat lekkers. Daarvoor dank van ons allen aan hen.

Geniet van de foto's en tot volgende berichtgeving over de nieuwjaarsreceptie.

William en Godelieve



Nabeschouwing II:

Eerst nog zoals het hoort een dankwoord aan onze Karel (ex bionische man) en zijn Eega (vrouw die onder de spanning leeft) voor de prachtige afsluiter, jarig zijn is nu eenmaal een feest! Spijtig dat hij maar eenmaal per jaar verjaard.
Het is gebeurd, gedaan , finito, foetsie op één kleine inspanning na. “De nacht doorkomen.”
En dan, dan hebben weer een vol nieuw jaar tegoed. Ik wou dat het met alles zo eenvoudig en simpel was!
Terugblikken is mooi, een fijn stapjaar achter de voeten, mooie wandelingen (dank, o grote leider), knappe foto’s (dank aan de fotografen), mooi weer (dank …), voor alle treinen die deden wat ze moesten doen (dank aan de jonge garde), zelfs de tec mogen we niet vergeten. Ook alle medestappers worden bedankt om: gewoon erbij te zijn.
Een speciale vermelding moet naar mijn vriend William (PG). Als ik terugblik op het voorbije jaar moet ik het hoofd buigen, als ik zie wat hij allemaal heeft moeten verduren, hoe dikwijls hij rare namen gekregen heeft, hoe dikwijls hij is beledigd. Niks bleef hem gespaard. Voorbij ook dat. Een nieuw jaar, een nieuwe kans!
Maar alles wel overwogen verdiende hij niet beter, het is en blijft een deugniet ( beng, boef, etter, guit, kwajongen, ondeugd, rakker, schavuit, schelm, snaak, stinkerd, vleg)
of nog: Aap, Aterling, Aasvogel, Aap van een jongen, Baldadige jongen, Beersem, Belhamel, Boefje, Booswicht, Boef, Bliksemstraal, Bengel, Boosdoener, Brak, Dondersteen, Donderstraal, Doerak, Etter, Een aap van een jongen, Galgebrok, Gauwdief, Guit, Kataas, Kwajongen, Kapoen, Leur, Loeder, Lorejas, Losbol, Luifer, Lammeling, Misdadiger, Nieweerd, Nietswaardig persoon, Ondeugende jongen, Onverlaat, Ondeugd, Persoonsbenaming, Prul, Paloeter, Padjakker, Raddraaier, Rabauw, Rakker, Rekel, Slecht mens, Stinkerd, Strop, Snaak, Schurk, Schoft, Schobbejak, Schelm, Schavuit, Schalk, Schooier, Snotjongen, Snotneus, Schimpnaam, Uitgommen, Vleg, Vaartkapoen, Vlegel, Wolf.
Kortom: Een aap van een vent.
Ik heb spijt dat ik hem niet meer en beter gekelderd heb, maar treur niet spitsbroeder het nieuwe jaar is nog lang!
Ik ga mij nu voorbereiden in totale afzondering, om het oude jaar buiten te zetten en het nieuwe in mijn armen te nemen.
Tot later beste lezers, geniet met maten, weet dat ik uw beste maat ben!

Herman