maandag 15 augustus 2011

Trois Pont - Vielsalm

Oproep:

Natuurlijk is dat woensdag weer zonnig en droog, natuurlijk gaan we woensdag weer een natuurlijke tocht maken en natuurlijk met stappers die natuurlijk houden van de natuur. Natuurlijk wil ik William zijn goestinkske doen en richting Trois - Ponts en Vielsam sporen, natuurlijk is dit lang geleden omdat de treinuren om terug te keren voor ons nu "onnatuurlijk" zijn (tweeuren regeling). Ginder aankomen om te starten dat valt nog mee, Trois - Ponts om 10.11u of Vielsalm om 10.22u maar de retour is Vielsalm om 16.37u of Trois - Ponts 16.48u ( Jaaaren geleden hebben we daar alles plat gelopen omdat de treinen toen één uur later bolden - waren toen altijd één uur later thuis - in de tijd dat we nog echte mannen waren)

Voor mij niet gelaten, Het is er prachtig met heel veel panorama's en voor de meesten van ons nieuw. Het nagenieten en de verloren calorieen bijvullen, daar passen we wel een mouw aan..drinken eventueel één minder, den Orval is toch gerantsoeneerd.

Stafkaarten : 49 / 7.8 en 50 / 5.6 en 56 / 1.2 ( beschik over de wandelkaart van Trois - Ponts en Malmedy en het g.r. 5 boekje )

Kiezen er iets uit in den driehoek Trois - Ponts / Vielsalm / Stavelot.

Treinuren : met den dubbeldekker vanuit St niklaas (vertrek om 06.29u) naar Brussel nd (tijd voor een tas koffie) om 08.06u vertrek te Brussel nd naar Liège Gm en aansluiting om 09.18u naar ons startplaats.

Degenen die van prachtige vergezichten houden, wees op tijd, lui word je vanzelf, daar moet je niet voor uit je bed komen (remember Patje)


Relaas der feiten:
10 augustus 2011


Formidabele stapdag begonnen in mineur..de Familie Thys al slaapwandelend op een verkeerde trein gestapt…lees het verslagje van onze William hierbij gevoegd.
Man x3 misere x3 was me dat een dagje.
Onze voormalige 3de "de kwistenbiebel" hij....hij heeft het weer eens gepresteerd. Zit hij toch wel op de verkeerde trein zeker.
Begrijpen wie kan,maar hij doet het!!!!
We hebben verlies, heel veel verlies, op hem of zoals in de groep geopperd werd het begin van demensie en aftakeling. De toekomst zal het uitwijzen, maar wij twijfelen er niet meer aan. Hierbij wensen we Francine heel veel sterkte in deze moeilijke en bange dagen van beproeving.
Komt er nog bij dat Russel en zijn nieuwe vriend Etienne het nodig achten ons niet te volgen en natuurlijk tijdelijk verdwaalden.
In samenspraak met de groep aanvaarden we een nieuwe 3de in ons midden, de bionische man genaamd "Le Vieux Chaud".
Geniet van de foto's en tot volgende wandeling.
William

Ik ga hier geen bijkomende woorden aan verspelen, één ding.. hebben een ganse dag glimlachend lopen fantaseren, je kunt het je voorstellen.

Relaas van de tocht:
Weer eens alle treinen volgens het boekje (geloof nooit de media) Om 10.11u te Trois-Ponts waar de Salm in de Amblève vloeit. De spoorwegbrug over, langs “Belvédère L. Hallet” en zwaar klimmend naar “Tour Leroux” voor een eerste van vele “Wow’s” voor de panorama’s. Steeds hogerop, moesten in de voormiddag uit de Salm- vallei, onder het dorpje Aisomont door naar het driehonderd meter hoger gelegen dorp Wanne. Vandaar prachtige vergezichten ten allen kante, zeker bij dit mooi weer. (zie de geslaagde foto’s van onze Etienne en William) Na het “schoofzak – knabbelen” ons nog even laten zakken naar de 440m om langs de “Rau de Ponceau” het hoogste punt van de dag aan te doen, het dorpje Logbiermé gelegen op 570m. Vanaf hier steeds zuidelijker, een kleine twee uur op de kam blijvend, de bron van “Rau de mon-de-Soie” over en langs de voormalige hoeve, nu een manège. Hadden ondertussen onderweg de g.r. 5 als leidraad opgepikt om ons via “Rond Chêne” (opvallend oude eik) eerst langzaam afzakken in het “bois de Noirchamps” om op het laatst steil naar beneden uit te komen aan het riviertje Salm, het meer “Les Doyards” en de kerk van Vielsalm.
Wisten van tevoren, gezien het vroege uur van vertrek te Vielsalm (16.38u) naar Luik Gm. hadden we maar driekwart uur om onze dorst te lessen..dan maar iets rapper drinken, en het was af, mooi terras met goede,vlugge en correcte bediening…mogen ons binnenkort nog eens ontvangen…zal dan op voorhand ons Francine verwittigen zodat “ze” wel op de juiste trein zitten. Hilaire

Nabeschouwing:

Nabeschouwing I valt weg omdat onze leider ervoor kiest William zijn uitleg dicht bij zijn relaas te betrekken. Dit feit doet natuurlijk geen goed aan zijn relaas! We zullen het hem vergeven, gezien zijn vergevorderde leeftijd.
Voor de rest heb ik weinig meerwaarde toe te voegen, omdat de sloebers ervoor hadden gekozen om in een andere richting te treinen! Echte lezers van deze hoog aangeschreven rubriek weten waar de klepel van deze story hangt zonder veel uitleg zeker niet van die onderkruiper, de gatlikker, de prutser en dan durf ik al de betere uitdrukkingen nog niet op papier zetten. Je weet nooit wie dit allemaal leest, en ik wil hem niet kwetsen den ezel.
Groeten allemaal, volgende week trein ik nogmaals de andere kant uit samen met mijn eega. We trekken er op uit om onze batterijen op te laden zodat we beter bestand zijn tegen de pesterijen van die deugniet.
Geniet van de zon, ze komt!!!