zondag 30 september 2012

Phillippeville - Mariembourg


Uitnodiging:
Hoi vrienden stappers.

Woensdag ondanks de kans op een buitje wandeldag.
We starten in Phillipville naar Mariembourg ong. 20km .
kaarten57/3-4  57/7-8  58/1-2  58/5-6.
Wie doet mee???

IKKE de TGG
William

Hoi mannekens .

De treinuren zijn zoals gewoonlijk te St-Niklaas 06:29 naar  Brussel Zuid om de trein naar Charleroi 08:08 te nemen aankomst te Phillipville om 09:40.

IKKE


Relaas der feiten:
 HOI VRIENDEN SPOORTRIPPERS.

Hmm,ja vandaag niet zo'n puik weertje maar zeker toch niet dramatiseren. Voor de middag enkele druppies regen, meestal veel wolken en af en toe een streepje zon! Maar niet getreurd met 9 moedige stappers de weersomstandigheden getrotseerd om er toch een aangename tocht van te maken. Zoals te verwachten weinigen met de geschikte kaarten, op de DGV na die er toch 1 antieke kaart had gevonden. Dus wij met zijn allen op weg van Phillippeville naar Mariembourg. Een afwisselde trip met bos, veld en andere wegen en af en toe een klein gehuchtje dus voor elk wat wils en vooral weeral veel leute onderweg( de groep kennende ). En die groep, zo zal ondertussen zal iedereen wel al weten, bestaat uit de leiding met een paar helpertjes zonder kaarten, de meelopers en de achterblijvers behalve aan de eindmeet de drankgelegenheid, dan zijn ze er als de kippen bij om binnen te zijn!!!
En de kroeg mocht er wel zijn met een waardin het bezien waard en vooral juist genoeg ORVAL. Kortom weeral een geslaagde wandeling voor de trippers behalve voor ons Anitatje die al kreunend en krakend terug op de trein stapte!!!
Tussen haakjes hou 31oktober vrij om mee te stappen met de dames, meer uitleg volgt hier nog over in latere berichtgeving.

Geniet van de prentjes en tot binnen 2 weken(volgende week staking)

IKKE
William


Nabeschouwing:
Ik was er dus weer niet bij! Eén excuus het was voor een hoger doel. Mijn hart bloede maar matig, in de regen stappen is voor sukkels, loezers. Lees vooral de laatste regel van onze TGG zijn relaas.
Volgende week niet stappen wegens staking.
Roep snel onze echte GG. Bij hem zou het niet waar zijn.
Hij zou de vakbonden en de directie persoonlijk gaan bekampen in hun eigen holen. Ze zouden inbinden de hoelewappers, staken op woensdag, wel weten dat er nog zes dagen over zijn om dat te doen! Er zouden klappen gevallen zijn, carriëres gebroken

Niet pleuiën Tgg graaf uw zwaard op en trek ten strijde! Wij willen stappen.
Herman

Libramont - Poix Saint-Hubert


Uitnodiging:
Hallo mannekens.

Woensdag weeral stapdag onder kundige leiding van..... We trekken richting Libramont om van daaruit naar Poix-St.-Hubert te stappen, om er een bezoekje te brengen bij Mammy Confituur waar de Orval zogoed als verzekerd is!
Trienuren: St.-Niklaas  06u 29 (zoals gewoonlijk)
                   Brussel Nd 07u 42 (idem)
Aankomst voorzien rond  09u 44
Wandelkaarten voor de geintresseerden
59/7-8   en   64/3-4
Wie durft er meegaan?

IKKE
TGG
William

Hallo Herman en William, Met mij gaat het goede kant op..alle dagen beter.
een suggestie voor morgen.. wanneer de Vauban teveel vertraging heeft kunnen jullie afstappen in Jemelle en daar de bus nemen (lijn 162b) om 09.55u naar Grupont en vandaar vertrekken; Doei.. tot later Hilaire


Relaas der feiten:
Hoi spoortrippers en vooral de GG.

Woensdag bij het afscheid van Mammy Confituur heeft ze ons opgedragen de beste wensen over te maken aan onze enige en echte GG en dit in de vorm van drie smakkerds gegeven aan de Karel die ze op zijn beurt moet doorgeven aan de GG waarvan acte,amaai dat zal vonken geven zulle!!! Zo de eerste volgende ontmoeting tussen die 2 daar horen wij nog van.
Hierbij wensen alle spoortrippers Hilaire een vlug herstel wel toe zonder kusjes zo werd mij gezegd in de wandelkringen.
Gegroet en tot volgende trip.

IKKE
William


Nabeschouwing I:
Wegens werkverlof in het buitenland, zijn deze stapper zijn bottines verzegeld tot nader orde. Nog op een diefje deze foto's voor jullie geplaatst. Geen commentaar op deze onversaagde drie helden welke het humeur en de grillen van de tijdelijke leider moeten trotseren. Ik groet jullie allen vanachter een wiet gordijn. Tot de laatste borstelstreek zullen wij doorgaan.
Herman de geverfde.