zondag 1 juli 2012

Midweek "le Crupet" 11 t.e.m. 14 juni



Uitnodiging:
11 t.e.m. 14 juni


Voor degenen die het nog niet wisten, jullie kunnen de pot op voor woensdag. Vertrekken met vijf "echte" koppels naar "ons" buitenverblijf "le Crupet" in Hastiére- sur- Meuse, je weet wel daar waar alles aanwezig is om er een gezellig mid-week van te maken. Iedereen heeft de kans gehad om aan te sluiten, spijt is het laatst.
Alles staat klaar om morgen te starten.. de bakken "oude" Orval, de kleine vaatjes rode en witte wijn en de verschillende aperitieven..ook onze "Chef-kok" is daar en zal zijn beste vuurtje aansteken om de goedgevulde potjes te bereiden..man..man..man.wat zal dat lekkerrrr zijn.

Ho ja, 't zou het nog vergeten, gaan er één halve en twee volle dagen wandelen, de tochtjes zijn (min of meer) reeds uitgestippeld zodat ons meisjes er ook van kunnen genieten.

Tot de volgende oproep, Hilaire


Relaas der feiten:
11 t.e.m. 14 juni


Ieder tijdig en met goede voornemens op de afspraak om er met z’n tienen in te vliegen. Het derde jaar oprij, ieder kent het programma, ieder koppel weet welke “mondvoorraad” ze moeten meebrengen en elkeen doet in ’t verblijf de huishoudelijke taakjes waar zij of hij goed in zijn zodat de tijd optimaal kan benut worden om met volle overgave te genieten..duidt hier op
1) flink meestappen
2) goed onze dorst lessen en
3) lekkere zelfbereide maaltijden nuttigen.
Men moet super in vorm zijn om deze vier dagen door te brengen hetgeen bij ons tienen gelukkig het geval was..allemaal zonder problemen mee gestapt, ieder zijn uitgeschonken glaasjes geledigd en elkeen met veel smaak zijn koude en warme borden genuttigd…man, man, man, lekker !!.

Dag 1 – maandag 11 juni

– Iets na elven, gans de “crew” present, na het uitladen en ’t installeren ter plaatse onze schoofzak naar binnen gespeeld om daarna te gaan stappen. Beschrijving van de tocht : Vanaf ons verblijf “Le Crupet” naar het hoogste punt van Inzèmonts (honderd zeventig meters boven de maasvallei), door frisgroene rijpende graanvelden naar het “bois Royal de Lens” om in dit groot bos een bocht te nemen om terug te keren (12 km – vier uur onderweg). Wat jullie niet zien op de foto’s, het vrolijke geluid van de flessen die ontkurkt werden om aan onze eerste “apres” te beginnen. Hebben het ons de eerste avond gemakkelijk gemaakt, enkel de spaghetti moest gekookt worden..de lekkere sausen hadden ons Annie en Rita thuis bereidt.
________________________________________

Dag 2 – dinsdag 12 juni

– Afspraken steeds goed nageleefd, ieder om 08.30u aan ’t ontbijt om tegen 09.30u in twee auto’s te stappen om een kwartuur later de wagens te parkeren aan het kerkje van Soulme. Beschrijving van de tocht : Start Soulme kerk om 10.00u, afdalen naar het gehucht La Champelle om daar ons favoriete rivier “L’Hermeton” te volgen. Deze bedding meanderend gevolgd tot de betonnen brug over dit water. Uit de put gekropen door het “bois Rochettes” om zo het rustige dorpje Gochenèe door te wandelen. Op de kam gebleven, van ’t ene mooi gerestaureerde dorp naar het andere, nu Vodelèe. Vervolgens terug naar beneden, afdalend door het “bois de bonne Fontaine” om nogmaals de grote beek “L’Hermeton” op te zoeken. Tijd genomen om “Fauna en Flora” te bewonderen en te fotograferen alvorens een laatste klimmetje te doen naar ons eindpunt Soulme. (17 km. – vijf uur onderweg) Terug tegen vieren om de verloren calorieën aan te vullen, met veel honger genoten van de hoofdschotel door Karel bereidt en het dessert van Anita, avond geëindigd in “Karaoke- stijl”.
________________________________________
Dag 3 – woensdag 13 juni

– Niemand die zich overslaapt, elk doet wat om het ontbijt smaakvol te maken. Wegens de regenmorgen wat later vertrokken, ons boterhammendoos vol “spek met eieren” door onzen Tony gebakken, en welle weg. Beschrijving van de tocht : start om 11.00u na een miezerige ochtend, door het gehucht Inzémonts, langs de “Bomma- wegel” beneden naar de brug over “La Meuse” en achter de oude Abdij van Hastière begonnen aan fikse maar gelukkig niet al te steile klim. Honderd zeventig meter hoger en drie kilometer ver aangekomen in ’t niet fraaie dorp Blaimont, wel een prachtig panorama over de Maasvallei. Ons nu veel sneller laten afzakken door een mooie maar glibberige “slink” naar de Maas te Waulsort. Even een rustpauze ingelast om vervolgens over de loopbrug en de sluis de woonkern van Waulsort te bereiken. Via de oude spoorwegbedding (nu wandelpad) en onder de uitgehouwen rotswanden door naar Hastière. Met veel overgave het laatste steile klimpaadje te overwinnen naar ons verblijf. (16 km – vijf uur onderweg) Ten huize “Le Crupet” er een weer eens een “drink en eetfestijn” van gemaakt. Ge moet het gezien hebben, de vijf vrouwtjes vlijtig in de weer om er een kleurrijke versierde dis van te maken. Na dit Bourgondisch tafelen afscheidt genomen van Rita en Tony welke ’s anderendaags thuis familiale verplichtingen hadden. Met op de achtergrond aangepaste muziek en tweemaal vier kaarters onze laatste avond vol gemaakt.
________________________________________
Dag 4 – donderdag 14 juni

– Opgestaan bij stralend zomerweer, ontbeten tot alles op was, na den opkuis ons bagage ingeladen. Rond tien uur dertig met veel dank afscheid genomen van Anita en Karel welke rechtstreeks naar huis reden. Wij met ons zessen naar de meren van de “L’eau d’Heure” (Cerfontaine- Walcourt) waar aan de rand van ’t grootste meer van ’t land nog eens ons benen los wandelden. Na de noen wij ook huiswaarts, het was genoeg geweest..dat het genoeg geweest was!! Nu afkicken.
Geniet van de vele mooie prenten, Hilaire




Nabeschouwing I:
Holla mannekens en meisjes.


Het is weeral voorbij de midweek bij Karel en Anita en of het goed was toffe wandelingen gedaan Godendrank in overvloed en lekkerrrr eten bereid en voorbereid door Karel het werd door iedereen geprezen.
We kijken al uit naar volgende editie misschien met enkele mondjes meer? Over het weer mogen wij niet klagen enkel de woensdag in de voormiddag wat regen gehad maar voor de rest wolkjes en een streepje zon.

Geniet maar van de prentjes van Ikke en Gody.
NB: Die van karel volgen.

IKKE William en Godelieve

Geen opmerkingen: