zaterdag 1 november 2008

Van Andenne sur Meuse naar Huy sur Meuse

Uitnodiging:

Wij zijn heel blij met de deelname van de meerderheid der leden van ons clubje." Lui wordt je vanzelf ... daar hoef je niet voor uit je zetel te komen.!!"

Andenne-sur-meuse tot Huy-sur-meuse.

Wat we zinnens zijn te doen? de Maasbrug over, door het stadje Andenne naar het "College Sainte Begge" uit 1775. Zo naar de "anc. moulin de Kévret", vervolgens de "anc.fme de Grosse" en zo via de gehuchten Bohissau en Soliéres langs het watertje met dezelfde naam door een bosrijk gebied naar Huy. O.a. "bois de Morogne" "la grande Sapiniére" "bois grand Henimont" en "bois Mèlart".
N.G.I. kaarten 48 / 1.2 en 48 / 3.4 totale afstand van Andenne tot onze kroeg in Hoei = 17 km. Niemand mag zich bijgevolg laten afschrikken door
a) de afstand
b) de moeilijkheidsgraad
c) voorspellen woensdag fris maar droog weer.
Aanvraag biljetten : heen tot Andenne en terug van Huy.
De treinuren
: sint niklaas vertrek om 07.30u belsele 07.35u sinaai 07.37u lokeren 07.43u dendermonde 08.06u zonder overstap te dendermonde naar brussel noord met aankomst om 08.30u
: brussel noord vertrek om 08.42u met I.C. trein naar namur met aankomst om 09.39u
: namur vertrek om 09.47u naar andenne met aankomst om 10.07u
In de late namiddag vertrek te Huy tussen 17.30 en 18.00u via Namur of Liége gm. in beide richtingen twee treinen = keuze genoeg.
Nog meegeven, wie wil kan bij Rita en Jean Claude een dagschotel nemen, maandagavond weet ik reeds wat de pot schaft.

29 oktober 2008
Relaas der Feiten:

Op stap met mijn gevolg, zeven Apostels en gelukkig voor mij vijf Apostellinnen. Afwezigen waar we onze twijfels over hebben, Godi en William, meer hierover later in het verslag.
Voltooid wat we vooropgesteld hadden.
Van Andenne sur Meuse naar Huy sur Meuse.
Eventjes nagelbijten tussen Brussel en Namen voor de aansluiting met de L-trein naar Andenne. Alles o.k. om 10.07u gestart in het nu nog mistige Andenne met onze wekelijkse stapdag.

Relaas van de tocht : De maas over door het stadje om te beginnen aan onze eerste klim aan het “Collègiale Sainte-Begge” uit 1775, langs een kapel in restauratie, naar het gehucht Hautebise. Terug naar beneden tot “rau d’Andenelle” met z’n “ancien Moulin de Krevet”.
Hier al een hulde aan de medestappers die het digital fototoestel in aanslag hielden…dank voor de mooie illustraties.
Andermaal uit de put, nu naar “anc.fme.de Grosse”, het gehucht les Arches en Bohissau met zijn vergezichten volop in de zon. Vandaar naar “bois de Morogne”, door een beekje en reeds lang vergeten paadjes op zoek naar het “pavillon de chasse” voor onze middagpauze. Ons Sonja zo aangedaan door het natuurschoon dat ze hier de eerste maal de grond kuste. Ons bakske uitgegeten in de veranda, wel in het zonnetje maar niet meer dan 10° celsius.
Nu het “bois la grande Sapiniére” door naar het gehucht Soliéres en het gelijknamige beekje dat we opzochten om het 3km. lang niet meer uit het oog te verliezen. Herman ons hier een tijdje opgehouden om te oren van een “dirty old men” dat het wegeltje niet doorploeterbaar was. Dan kent die man onze mentaliteit niet, aldus Francine … dat hij maar verder naar zijn blote kalender kijkt (bedoeld niet Herman maar de oude man). Onderweg in het “bois de grand Henimont” eens rechts van het watertje willen stappen, daardoor alleman op zoek naar een geschikte doorwaadbare plaats..en, allen zonder natte voeten herenigd pakte Guido uit met een “godendrank” op basis van sleedoorn…lekkerrrr!! Bevonden ons nu in het grote “bois de Mèlart”, via Fosse du Loup naar het ons overbekende bruggetje van de Trou Manto.
Daar onze zieke compagnon Jacky de moed gegeven dat we aan de laatste 5km. en de laatste klim begonnen. Langs een steile holle weg kropen we langzaam uit het bos, door weideland met “speciale doorgangen”. Daar kreeg ik van mijn metgezellen een schouderklopje aangaande het parcours, van Herman meer een klop op mijn kop. Via het gehucht Saint-Lèonard bruusk zakkend naar het centrum van Hoei voor onze gereserveerde “apres promenade”. Eerst afscheid genomen van uitgeputte Jacky die wijselijk besloot om direct huiswaarts te sporen, gelukkig voor hem aangezien wij ‘s avonds één uur vertraging hadden. 1 1/2u nagenoten van onze uitstap met een vrolijke en gemotiveerde bende en de mededeling van onze afstandsspecialist Willy dat we 20km. mochten noteren tot het station Huy. Na de bediening van het eerste “rondje” ons Annie het woord gevraagd om mee te delen dat “dit” op haar verjaardag was, iedereen geapplaudisseerd en ik betaald.
Alleman bedankt voor de clubuitstap en tot een volgende keer, niet te lang wachten, Hilaire.

Nog een paar roddeltjes : Frans spijt dat hij bij de traktatie van ons Annie een watertje genomen had. Over de afwezigheid van Godi en William, zogezegd wegens ziekte : iedereen had zijn twijfels, ’s zondags nog de clown uithangen (zie foto met snor) en dan nog een mailtje sturen en schrijven dat je “palm royale” drinkt. Als je ziek bent doe je dat niet. De geruchten gaan dat Godi een driemaand pensioen ontvangen heeft en ze op hun lappen zijn geweest. “Men” zegt dat ze de briefjes eerst per grote gerangschikt heeft op haar tafel. Daaaag.

Nabeschouwing:
Ja, hier valt weinig over te roddelen. Wat de Hij ook zegt, het was goed.
We zouden kunnen zeggen een lekkere herfstwandeling met alle nodige ingrediënten.
Stipte reis met spanning (9/10),
mooi parkoer op en af door water en modder (7/10 hehe),
lekker weertje mistig begin (9/10), fijn gezelschap zij zien mij graag (10/10),
rammelende terugkeer (6/10).
Alg Gem 8,2.
Zeker niet slecht, met iets meer inzet kunnen hier schitterende resultaten van komen.
Hoop doet leven.
Lekker snoepdrankje (9.5/10)
juist op het goede ogenblik (9.5/10)
hoeveelheid (likje) en bediening, door Dette bv zou veel punten bijleveren (5/10).
Alg Gem 8.

Geen opmerkingen: